STRAVA I UŽAS U TRBUHU GRADA

Zaposlenici: U zahodu za osoblje na katu pulske tržnice KONZUMIRA SE DROGA Direktor Tržnice Perc: Šokiran sam! Ne mogu vjerovati u tako nešto!

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Na ormaru smo našli punu kutiju iskorištenih listića aluminijske folije, a ispod ormara za osoblje ima ostataka od "ganjanja zmajeva" (Snimila P. SOFTIĆ)

Na ormaru smo našli punu kutiju iskorištenih listića aluminijske folije, a ispod ormara za osoblje ima ostataka od "ganjanja zmajeva" (Snimila P. SOFTIĆ)


Neki dan je jedna gospođa otišla s malim djetetom u zahod i ušla u onaj za osoblje, jer su vrata vjerojatno bila otvorena. I imala je što vidjeti. Na umivaoniku je ostala smotana zapaljena aluminijska folija. Šta bi tek bilo da je s djetetom ušla u trenutku kad je netko tamo konzumirao to smeće? Ili našla nakon izdrogiranog na podu?, kaže naš sugovornik

Da neki ugostiteljski radnici u zgradi na katu pulske tržnice konzumiraju opijate, šuška se već godinama. Nitko se nije previše zamarao tim pričama, dosad nije bilo nikakvih incidenata koje bi se moglo povezati s time. Sve do prije neki dan.

Kako nam je rekao jedan kuhar koji je želio ostati anoniman iz straha od odmazde na poslu, neki se zaposlenici godinama drogiraju u toaletu i garderobi za djelatnike na katu zgrade tržnice, odmah do javnog zahoda kojim se svakodnevno koriste brojni gosti i prolaznici.

- I ovaj put bih zažmirio na to, ali takvo ponašanje je previše uzelo maha. Jedna je gospođa otišla s malim djetetom u zahod i ušla u onaj za osoblje jer su vrata vjerojatno bila otvorena. I imala je što vidjeti. Na umivaoniku je ostala smotana zapaljena aluminijska folija. Poludjela je, a kako i ne bi! I ja bi tako reagirao da uđem s djetetom u toalet i nađem tako nešto. Šta bi tek bilo da je s djetetom ušla u trenutku kad je netko tamo konzumirao to smeće? Ili našla nakon izdrogiranog na podu? Užas! Već danima ne mogu doći sebi, ispričao nam je vidno uzrujani sugovornik. Kaže da ostali zaposlenici sumnjaju o kome se radi, jer su neke stvari ipak (pre)očite. 

Kutija s folijama 

Priču našeg sugovornika potvrdilo nam je još dvoje njegovih kolega. Naime, dali su nam detaljne upute gdje da tražimo i na što da obratimo pažnju. Naime, u dijelu za osoblje nalazi se garderobni ormar zaposlenika koji je pod ključem. Na vrhu ormara našli smo kartonsku kutiju od cipela puna iskorištenih listića folije, cijela rola aluminijske folije, a izgorenih papirića bilo je i ispod samog ormara, uza zid, gdje ih čistačica ne može dohvatiti metlom. Na podu su još uvijek čak bili vidljivi tragovi i mrvice nekakvog bijelog praha. Inače, ovakvo korištenje alu-folije tipično je za pušenje heroina koji brzo stvara izrazitu ovisnost, a u narkomanskim je krugovima poznato kao "ganjanje zmaja".

Naši sugovornici kažu da je nedavno čak došlo do incidenta na gornjem katu tržnice. Iz smjera zahoda, prepričavaju nam, počeo se širiti nesnosan i neobičan smrad koji je uznemirio i same goste, a neki od njih su zbog toga napustili ugostiteljske objekte.

- Ne znam jesu li pretjerali, jesu li nešto krivo zapalili ili što, ali odjednom se dim i smrad proširio cijelim gornjim katom i to je bilo stvarno užasno, doznajemo od naših izvora. - Lani nam je usred sezone došla grupica mladih Britanaca koji su tražili nekoga od koga su njihovi prijatelji kupili drogu. To su nas pitali tako nonšalantno, kao da kupuju salatu! Žalili smo se njihovim šefovima, ali oni ih brane i kažu da ih baš briga za to, jer su im dobri djelatnici. Kako mogu biti dobri kad se ušlagiraju i treba im barem 20 minuta da koliko-toliko dođu sebi?! Žalili smo se i direktoru tržnice, ali čini mi se da on nije baš zainteresiran da se taj problem riješi, kažu naši sugovornici.

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of