DANAS U 18 SATI

Za učenike 7. i 8. razreda i njihove roditelje PREDSTAVLJANJE STRUKOVNIH ZANIMANJA U CIRCOLU

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Arhiva/Ilustracija

 Danas će u Circolu od 18 sati učenicima 7. i 8. razreda i njihovim roditeljima biti predstavljena deficitarna strukovna zanimanja. Promovirat će se šest škola: Industrijsko-obrtnička, Talijanska srednja škola "Dante Alighieri", Strukovna, Tehnička, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule te Talijanska srednja škola iz Rovinja. Bit će tu i uspješni obrtnici koji će učenicima na licu mjesta predstaviti ono čime se bave.

Bit će, dakle, predstavljen niz traženih zanimanja, poput automehaničara i autolimara, CNC operatera, raznih tehničara i instalatera, konobara, kuhara, slastičara, fizioterapeuta i medicinskih kozmetičara. Učenici će biti pozvani da se uključe i u drugi dio promocije obrtničkih zanimanja pod nazivom "Doživi radno mjesto". Naime, ukoliko je učenik zainteresiran za neko zanimanje i želi si pobliže predočiti kako izgleda raditi u stvarnom okruženju, Udruženje obrtnika Pule organizirat će mu posjet obrtniku koji će mu pokazati radno mjesto, opremu i alate, opisati radni proces i odgovoriti na pitanja.

Organizatori i pokretači promocije strukovnih zanimanja su županijska Obrtnička komora i Udruženje obrtnika Pule, u suradnji sa strukovnim školama i osnovnim školama Puljštine, a akciju je podržao i Grad Pula.

- Za majstore gotovo svih struka ima dovoljno posla pa želimo upoznati učenike i njihove roditelje s mogućnostima upisa u takve škole te zapošljavanja i samozapošljavanja otvaranjem obrta. Učenici malo znaju o tome što uključuje određeno zanimanje, pokušat ćemo im to uživo pokazati. I roditeljima i djeci želimo pokazati koje su prednosti strukovnih škola, da su obrtnička zanimanja jednako dobra, vrijedna i perspektivna kao i druga koja roditelji i djeca radije odabiru, kaže Ester Jurinović, tajnica Udruženja obrtnika Pule.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater