DONOSIMO LOKACIJE

VRIJEME JE ZA PROLJETNO ČIŠĆENJE: Uskoro se po gradu postavljaju baje za skupljanje glomaznog otpada

Idućeg tjedna na redu je Vidikovac, u ponedjeljak je baja kod marketa Grga, u utorak na križanju Palisine i Mardeganijeve, u srijedu u Coceichevoj ulici, u četvrtak u Rohreggerovoj, u petak u Palisinoj, a kod Vodotornja u subotu, 6. ožujka

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Ovog ponedjeljka Herculanea počinje proljetnu akciju prikupljanja glomaznog otpada koja će trajati sve do konca travnja. Svaki će dan na području pojedinog mjesnog odbora biti postavljen kontejner od 30 kubika u koji će građani od 12 do 18 sati moći odložiti krupni otpad.

Za dodatne informacije građani se mogu telefonski javiti Herculanei (541-597, 544-094, 638-401), a raspored postavljanja kontejnera bit će dostupan i na web stranicama tvrtke i Grada Pule. O eventualnim izmjenama građani će biti obaviješteni putem medija i mjesnih odbora.

U ponedjeljak će baja biti postavljena kod marketa Grga na Vidikovcu, u utorak na križanju Palisine i Mardeganijeve, u srijedu u Coceichevoj ulici, u četvrtak u Rohreggerovoj, u petak u Palisinoj, a kod Vodotornja u subotu, 6. ožujka.

Slijede drugi mjesni odbori: na Verudi od 8. do 10. ožujka, na Monvidalu od 11. do 13., na Kaštanjeru 15. i 16., na Sv. Polikarpu-Sisplacu od 17. do 20., na Vidikovcu 22. i 23. te u Starom Gradu 24. ožujka. Baja će na Busoleru biti 25. i 26. ožujka, na Monte Zaru 27., a u Šijani od 29. ožujka do 1. travnja.

Iz Herculanee mole građane da donesu osobnu iskaznicu ili zadnji isječak računa za smeće zbog evidencije. "Molimo da poštujete navedene termine za odlaganje otpada budući da je odlaganje izvan spremnika i izvan predviđenog vremena kažnjivo. Dozvoljeno je odložiti po dva kubika otpada", napominju iz pulskog komunalca.

U glomazni otpad spadaju kupaonska oprema, stvari za djecu, podne obloge, namještaj, kuhinjska oprema te ostali glomazni otpad.

Ono što se pak ne smatra glomaznim otpadom - poput šute i drugog građevinskog otpada, elektro-uređaja, tekstila, miješanog komunalnog, biorazgradivog otpada, akumulatora i baterija te opasnog otpada kao što su salonit ploče, otpadna ulja, zauljena ambalaža, pesticidi i fluorescentne cijevi - neće se preuzimati, upozoravaju iz Herculanee.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater