DAN DOBRIH VIJESTI

VIDEO/ POVJERENSTVO KBC-a RIJEKA ODOBRILO TERAPIJU MALENE NADIJE UCOVIĆ, pogledajte emotivnu izjavu mame Elize

Mala Nadia sa sestrom Andreom (D. ŠTIFANIĆ)

Mala Nadia sa sestrom Andreom (D. ŠTIFANIĆ)


U samo nekoliko dana nadležno Povjerenstvo za lijekove KBC-a Rijeka promijenilo je mišljenje te je pod ogromnim pritiskom javnosti na današnjoj hitnoj sjednici odlučilo da je liječenje malene Nadie Ucović opravdano! Ovaj nevjerojatan obrat samo govori o trulosti sustava koji je ovaj put reagirao pod snažnim utjecajem medija koji su diljem zemlje prenijeli priču o malenoj Nadiji koja bi bez lijeka, mogla prerano umrijeti.

Roditelji djevojčice Eliza i Andrej još nisu primili službenu potvrdu liječnika kada bi djevojčica mogla ući u tretman, a prije nego što krene uzimati lijek, mora na operaciju, budući da će lijek Brineura primati kroz glavicu. Vijest o terapiji potvrdio je medijima ravnatelj KBC-a dr. Davor Štimac koji je rekao "da je povjerenstvo zaključilo da je liječene opravdano.

"Pokrenut ćemo interventni uvoz i vjerujemo da ćemo u najkraćem vremenskom roku započeti s liječenjem pacijentice. Za 15 do 20 dana, dok se riješi interventni uvoz, počinjemo s liječenjem", kazao je Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je ranije danas da postoji mogućnost da se lijek riješi, no nije naveo konkretno kako. U samo par sati, sazvana je hitna sjednica nadležnog Povjerenstva, koje je, ponavljamo, preko noći promijenilo mišljenje i ustvrdilo da djevojčici ipak treba lijek koji joj može produljiti život! U svojoj prvoj odluci, koju čak nisu prenijeli ni roditeljima, Povjerenstvo je obitelji savjetovalo da se obrate donacijskim fondovima ili neka djevojčicu uključe u kliničke studije. Roditelji djevojčice koja boluje od rijetke Battenove bolesti još uvijek ne mogu doći k sebi, presretni su te se nadaju da će lijek biti uvršten na listu HZZO-a kako bi ga mogla primiti još jedna djevojčica iz Šibenika s istom dijagnozom. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter