pod krovom do prosinca

FOTO/VELIKI GRADSKI PROJEKT: Bili smo na gradilištu Coworking centra u Marulićevoj u Puli

Najkompleksniji radovi bit će na fasadi budući da se radi o osjetljivim materijalima, staklu i aluminiju. Vremenski uvjeti dosad nisu otežavali izgradnju, a vrijeme će svakako diktirati tempo i ubuduće te utjecati na sve radove, kaže direktor IDA-e Boris Sabatti

| Autor: Jelena MILOVIĆ


Izgradnja Coworking poduzetničkog centra na mjestu zgrade bivše Mehanike u Marulićevoj ulici u punom je zamahu. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije, koja je nositelj projekta, kaže da se trenutno u novopostojećem objektu "diže" druga etaža, a sve teče prema planu i predviđenim rokovima. Kako saznajemo, zgrada će biti stavljena pod krov krajem studenog, odnosno početkom prosinca, što je također u rokovima, nakon čega slijedi i interno uređenje prostora. Najkompleksniji radovi bit će, kako predviđa Sabatti, oni na fasadi, budući da se radi o osjetljivim materijalima, staklu i aluminiju.

Do sada im vremenski uvjeti nisu otežavali radove na teren, a vrijeme će svakako diktirati tempo i ubuduće te utjecati na sve radove na otvorenom pa tako i one na fasadi. Sabatti ipak ne očekuje nenadane probleme, a kako je do sada sve bilo prema planu, tako bi radovi trebali biti gotovi idućeg travnja, kao što stoji u ugovoru.

Promet će se i dalje odvijati jednim trakom, dok god za to postoji potreba zbog vanjskih radova, tako da se ovakav režim prometovanja očekuje do pred sam kraj ugovorenih radova.

Centar vrijedan 19.883.346 kuna bez, odnosno 24,3 milijuna s PDV-om gradi splitska tvrtka Lavčević i Lavčević – inženjering. Ugovor o gradnji potpisan je 7. travnja ove godine, s obvezom dovršetka radova u roku od 12 mjeseci. Riječ je o projektu koji se realizira u sklopu ITU mehanizma još od 2020., a planira se dovršiti do konca 2023. godine. Partner Istarskoj razvojnoj agenciji u ovom projektu je Grad Pula.

Cilj projekta je uspostava poduzetničkog centra da bi se kreiralo povoljno okruženje za razvoj poduzetništva te jačanja poduzetničke klime na području Pule: nova ulaganja, inovacije i implementaciju novih tehnologija.

Osim malih i srednjih poduzetnika, naglasak je i na „freelancerima“, digitalnim nomadima, sudionicima u brzorastućoj kreativnoj industriji te svim ostalim poduzetnicima kojima kreiranje jednog novog vida poduzetničke zajednice znači i priliku za širenje i rast poslovanja, a čija mreža sve više i više raste te su je prepoznale nadležne institucije unutar Europske unije. Poduzetnički centar trebao bi predstavljati ključno mjesto za okupljanje, odnosno stvaranje poduzetničke zajednice na Urbanom području Pula, ali i šire.

Centar će se prostirati na bruto površini od 1.514 četvornih metara. Sadržavat će radne jedinice za korisnike, urede, sale za sastanke, multimedijsku konferencijsku dvoranu, networking zone, kao i prostorije za slobodno vrijeme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum