NA IGRALIŠTU ROJCA

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU / STOTINE PULSKIH MATURANATA NA NAJŠARENIJOJ NORIJADI IKAD

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Pravo veselje kakvo i priliči posljednjem danu srednjoškolskog obrazovanja održalo se danas na parkiralištu Društvenog centra Rojc, a u kasnijim satima će se nastaviti na drugim lokacijama poput Gortanove uvale, Titovog parka i kluba Pietas Julia.

Pulski su maturanti, u šarenim majicama sa raznim domišljatim natpisima, norijadu proslavili glasno - uz ples i pjesmu. Slavlje je počelo već od ranih jutarnjih sati, a za glazbenu kulisu zaduženo je bilo nekoliko DJ-a, među kojima i dobro znani DJ Gaby. Veselje je poprimilo i vrlo šarenu dimenziju - maturanti su svoj "oproštaj" od srednjoškolskih klupa proslavili na najbolji mogući način - svi su bili "naoružani" bojama u bocama i tubama, pištoljima na vodu i pjenama za brijanje - a sve to je bila dobitna kombinacija za odlično slavlje koje je krenulo već od jutra na travnatoj površini kraj Rojca. U velikoj fotogaleriji koju je snimio naš fotoreporter Milivoj Mijošek ovjekovječena je kreativna i šarena strana današnje norijade, a valja napomenuti da su svi sudionici norijade bili i više nego spremni da veselo i širokog osmijeha poziraju ispred objektiva našeg fotografa.

- Zadovoljni smo što je zadnji dan škole. Feštamo od jutra do mraka, što je duže moguće. Nastavljamo u Gortanovoj uvali pa u Pietasu, kazali su nam Noa Paris i Alessio Vrbanac, maturanti Talijanske srednje škole Dante Alighieri tijekom današnjeg slavlja na platou Rojca. Nikolina Mihajlović, maturantica pulske Medicinske škole, istovremeno je, istaknula je, sretna i tužna što je posljednji dan škole.

- Žao mi je što više neću vidjeti školske prijatelje koji su udaljeni - iz Siska i Osijeka, a drago mi je što više nema stresa i što ću se odmoriti tijekom ljeta. Slavimo cijeli dan, nema stajanja. Ići ćemo u Titov park pa u Pietas, poručila je maturantica.

Valja napomenuti da su maturanti bili vrlo pristojni - od "šarene municije" nisu stradali sugrađani niti ulice Pule, već su eksploziju boja sačuvali za travnatu površinu u Rojcu.

Tradicionalnog gađanja brašnom nije bilo ove godine, a neki maturanti - primjerice oni iz Medicinske škole, donirali su 73 kilograma brašna Crvenom križu Pula.

Norijada se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule i Facebook stranice Pula Nightlife.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater