A SEZONA JE JOŠ DALEKO

VEĆ SE NAZIRU PROBLEMI ZA LJETO 2021.: Otkazana avio linija za Pulu iz Londona koja je godinama uspješno radila

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Zračna luka Pula

Zračna luka Pula


Jet2, niskotarifna leisure aviokompanija koja nudi brojne redovne i charter letove iz Velike Britanije prema turističkim destinacijama u Europi, objavila je određene operativne promjene za ljetni red letenja 2021. godine. Ukinute su i linije prema hrvatskim zračnim lukama. Ova je poznata britanska kompanija u ovogodišnjem ljetnom redu letenja prometovala prema Puli, Splitu i Dubrovniku, znatno manje u odnosu na prošlu godinu, što je bilo i za očekivati s obzirom na globalnu pandemiju.

Nakon što je Velika Britanija krajem kolovoza stavila Hrvatsku na "crvenu listu" ova je kompanija otkazala sve letove prema hrvatskim zračnim lukama za ovu godinu, navodi Croatian Aviation.

Prošle je jeseni Jet2 najavio uvođenje još jedne destinacije u Hrvatskoj, trebala je to biti Zračna luka Zadar, no zbog smanjene potražnje uzrokovane pandemijom COVID-19, kompanija je odlučila linije prema Zadru uvesti u ljeto 2021. godine. Zbog kontinuirane nesigurnosti izazvane pandemijom COVID-19, kompanija je odustala od uvođenja linija prema Zadru u ljeto 2021. godine.

Naime, Jet2 je planirao uvesti dvije linije za Zadar; iz Manchestera i Londona. Putnike koji su već kupili karte za iduće ljeto u Zadru, kontaktirat će kompanija kako bi im ponudili alternativu, što uključuje rezervaciju leta prema Zračnoj luci Split prema kojoj ćemo prometovati i sljedećeg ljeta.

Osim Zadra, kompanija idućeg ljeta neće prometovati ni na liniji London Stansted - Pula. Radi se o dugogodišnjoj liniji koja je uredno prometovala dulji niz godina, no zbog smanjene potražnje koju kompanija predviđa i za sljedeće ljeto, Jet2 ovu liniju neće imati u ponudi sljedeće ljetne sezone. Drugi veliki prijevoznik koji u Hrvatsku dovodi brojne turiste iz Velike Britanije, britanski TUI, još radi na ljetnom redu letenja za sljedeću godinu. Podsjećamo, radi se o kompaniji koja je u Pulu i Dubrovnik u ljeto 2019. godine na tjednoj bazi dolazila sa širokotrupnim zrakoplovima tipa B787-8 te B787-9 (Dreamliner). Kompanija zbog globalne pandemije ovog ljeta nije prometovala prema Hrvatskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom