OTVOREN TREĆI PULA JAZZ FESTIVAL

Uživanje u jazzu pred prijeteću oluju


Dvorište Doma hrvatskih branitelja treću je godinu zaredom ugostilo međunarodni Pula Jazz Festival koji se pokazao kao mamac za publiku koja voli jazz, no nije toliko sklona eksperimentima nego više onom klasičnom, prepoznatljivom jazzu.

Na pozornicu se prvi popeo sekstet predvođen vrsnim saksofonistom Olegom Kireyevim koji je ujedno i umjetnički direktor festivala. Šarolika grupa sastavljena u kojoj je bilo i pulskih glazbenika predstavila se jazz standardima i motivirala publiku koja je do kraja popunila stolice u parteru, a i dobar dio njih u VIP zoni, za ostatak večeri.

Talentirana Jasmina Makota

Dio seksteta ostao je na pozornici kako bi otpratio nastup Jasmine Makote, mlade i talentirane pjevačice koja je dio života provela u Puli, da bi zadnjih godina kao mjesto življenja odabrala New York, a u SAD-u se i školovala. Ovo je bila prilika da, kako je sama rekla, prvi put izvede neke pjesme koje su joj drage, a od tih pjesama sastavila je veliku većinu repertoara u kojem se osim obrada našlo se i mjesta za dvije autorske skladbe, a za kraj je izvela poznatu "Unchain my heart" Raya Charlesa i na bis "Zajdi, zajdi" Tošeta Proeskog.

Kao svojevrstan intermezzo poslužio je nastup američke pjevačice Sharon Clark, čiji je koncert bio zakazan za sinoć, no ona je kroz dvije pjesme dobila priliku da malo motivira publiku da dođe i iduću večer.

Varaždinski Buzzers Quintet

Prvu večer zatvorili su varaždinski Buzzers Quintet koji su morali pokazati koliko vrijede dok se publika osipala, a oko grada je sijevalo. To ih nije obeshrabrilo da ove koji su bili najuporniji počaste kombinacijom autorskih skladbi i obrada narodnih pjesama među kojima je bilo kompozicija iz Međimurja. Publici je bio posebno ukusan njihov "Šiš kebab", a premda su na trenutke bili malo previše usporeni jer su jednostavno neke pjesme bile takve, odradili su po nama najbolji nastup te večeri u kojem smo zbilja uživali, možda i zato jer je repertoar bio toliko raznolik te pritom odlično odsviran. Iz takta ih nije izbacio niti sekundu ili dvije dugi nestanak struje što je bila posljedica prijetećeg nevremena koje je na koncu ostalo samo na prijetnji, barem što se Pule tiče. (Mladen RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater