RADOVI U ŠTINJANU

Uvod u dugo najavljivan projekt širenja sustava odvodnje - STIŽE KANALIZACIJA U PRIGRADSKA NASELJA KOJA TO ČEKAJU DUŽE OD 30 GODINA

Osim uređaja gradit će se i crpne stanice te kanalizacijska mreža i osigurati mogućnost priključenja na javnu odvodnju za građane na području grada, odnosno naselja kao što su Štinjan, Veli vrh, dio naselja Šijana, Busoler, Valdebek, Škatari i Jadreški. Ukupno će biti izgrađeno više od 1.300 priključaka, pojašnjavaju iz Pragrandea

| Autor: Borka PETROVIĆ
(snimila Borka Petrović)

(snimila Borka Petrović)


Mjesec i pol dana kopa se Štinjanska cesta, a promet se odvija jednim trakom. Kako doznajemo iz Grada Pule, riječ je o izgradnji priključka na elektroenergetsku mrežu za crpnu stanicu blizu teniskih terena, za investitora Pragrande. Elektroistra, za koju radove obavlja Progresum Constructum, trebala je to završiti do konca siječnja, a sada im je produžen rok za gradnju i postavljanje privremene regulacije prometa na dijelu Štinjanske ceste i Ulice Pužar do 20. veljače. 

Radovi produljeni

Iz Pragrandea pojašnjavaju da je u proteklom razdoblju izrađena kompletna studijska i projektna dokumentacija za EU-projekt aglomeracije Pula sjever koja obuhvaća i naselje Štinjan.

- Izgradnjom priključka na elektroenergetsku distribucijsku mrežu za buduću crpnu stanicu Štinjan Smrikve, započeli su pripremni radovi na terenu za realizaciju dugo najavljivanog projekta izgradnje sekundarne mreže javne odvodnje. U sklopu pripreme dokumentacije za crpne stanice, koje trebaju elektroenergetski priključak, zaključeni su ugovori s HEP-om te se krenulo s ostvarenjem preduvjeta za njihovu gradnju, navode iz Pragrandea.

Podsjećaju da se, sukladno ranijim najavama, ove godine očekuje početak izgradnje kanalizacije za prigradska pulska naselja koja to čekaju više od 30 godina.

- Aglomeracijama Pula Sjever i Pula Centar dovršava se ono što je započeto izgradnjom obalnog kolektora, a to su uređaji za pročišćavanje za grad Pulu te uređaj za pročišćavanje za grad Vodnjan, općinu Fažana i dio grada Pule odnosno naselje Štinjan. Osim uređaja gradit će se i crpne stanice te kanalizacijska mreža i osigurati mogućnost priključenja na javnu odvodnju za građane na području grada, odnosno naselja kao što su Štinjan, Veli vrh, dio naselja Šijana, Busoler, Valdebek, Škatari i Jadreški. Ukupno će biti izgrađeno više od 1.300 priključaka, pojašnjavaju iz Pragrandea.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter