AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA PULA

USKORO SE UKIDA FRATARSKI d.o.o.PULA Filip Zoričić: To je apsurdno trgovačko društvo koje nema u besmislu smisla, gdje ste dugo godina držali onog političkog uhljeba

| Autor: Glas Istre
Filip Zoričić (Snimio Dejan Štifanić)

Filip Zoričić (Snimio Dejan Štifanić)


Na današnjoj sjednici pulskog Gradskog vijeća postavljeno je niz aktualnih pitanja. Zadnje ali zanimljivo pitanje i još više odgovor, bilo je ono Monice Derocchi i to o netransparentnosti izbora kandidata za članove NO Fratarski, i izbor v.d. direktora Nebojše Nikolića, pročelnika Službe za poslove zastupanja Grada Pula. Kako je došlo do apsurdne situacije da je predsjednik povjerenstva za izbor Nadzornog odbora postao v.d. direktor tog poduzeća, pitala je Derocchi (IDS).

- Kolegice Derocchi pa kud o Fratarskom? Poduzeće koje je trebalo davno ugasiti, koje nije trebalo niti postojati, gdje ste dugo godina držali onog komesara, političkog uhljeba. To je apsurdno. Ja sam vidio što taj pojedinac radi, odgovorio je gradonačelnik Filip Zoričić i pojasnio da je pročelnik Nikolić imenovan do skorašnjeg gašenja toga poduzeća. Radi taj posao bez naknade. To je zaista jedno apsurdno trgovačko društvo koje nema u besmislu smisla, zaključuje gradonačelnik Pule.

Marija Marković Nikolovski (IDS) pitala je o hospiciju te o osiguranju sredstava u proračunu za proširenje Doma za odrasle "Alfredo Štiglić".

Gradonačlnik je pojasnio da nadogradnja doma ide iz gradskog i županijskog proračuna. Kad je riječ o hospiciju doznali smo novosti da je u  pripremi sporazum između Grada Pule, Istarske županije i biskupije Porečke i pulske koja je bila i investitor izgradnje ove potrebne ustanove. Zgrada je gotova, u njoj se trenutno obavlja cijepljenje, a njenu opremu za primarnu namjenu osigurat će Grad Pula i Istarska županija. Sporazum bi trebao utvrditi način podjele troškova za ovu ustanovu.

Hospicij će moći primiti 14 palijativnih pacijenata, naravno besplatno za sve.

Na vijeću je bilo riječi i o vrtiću u Karlovačkoj ulici koji se obnavlja i bit će otvoreno kao Montesori vrtić kada stigne dozvola iz nadležnog ministarstva.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini