ROJC

UREĐENJE VERTIKALNOG VRTA: Prva radionica vještina za građane

| Autor: Lara BAGAR
Vertikalni vrt

Vertikalni vrt


U sklopu programa Radione Re-Geppetto, u utorak, 28. rujna, održat će se prva radionica vještina za građane - Radionica izrade vertikalnog vrta.

Naime, sve više ljudi živi u gradovima pa je i potreba za urbanom poljoprivredom i vrtlarstvom sve veća. U urbanim zonama vrtlariti se može unatoč onečišćenju s prometnica i iz industrijskih postrojenja. Prostora u gradu za uzgoj biljaka ima, kako betonskih, tako i zemljanih površina.

Vertikalni vrtovi idealno su rješenje za urbane vrtove: osim što štede prostor, mogu se napraviti od različitih već korištenih materijala, te su vrlo pogodni za uzgoj biljaka na balkonima, terasama, dvorištima, vrtovima, u kućama i po fasadama. U njima se mogu uzgajati začinske, lisnate, plodovite te aromatske biljke plitkog korijena. Na radionici će se izgraditi jedna vertikalna gredica u dvorištu društvenog centra Rojc, u sklopu Radione Re-Geppetto. Radionicu će voditi Ivana Keller, inženjerka ekološke poljoprivrede, učiteljica vrtlarstva u Osnovnoj waldorfskoj školi u Rijeci, permakulturna dizajnerica, te članica Tranzicijske inicijative Rijeka.

Radionica traje tri do četiri sata, od 17, najkasnije do 21 sat, te će se organizirati u skladu s epidemiološkim mjerama.

Broj mjesta je ograničen i potrebna je prijava putem elektroničke pošte (ured@zelena-istra.hr).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum