POREMEĆENI PLANOVI

Uređenje počelo još u veljači, ali od nove vizure još ništa PARK NIMFEJ ZBOG EPIDEMIJE STAVLJEN PO STRANI

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Ograda prema parkiralištu već je prije uklonjena (Zvjezdan STRAHINJA)

Investicijske aktivnosti prilagođavaju se posebnim okolnostima u vremenskom i financijskom kontekstu. U Parku Nimfej trenutno smo u fazi analize što je potrebno izvesti da bi se omogućilo korištenje te površine, dok bi se s kompletnim uređenjem nastavilo kada to budu dozvoljavale okolnosti, odgovaraju iz gradske uprave

Uređenje Parka Nimfej na rivi kod Karoline počelo je u veljači, no od nove vizure, najavljenih mediteranskih trajnica i novih pješačkih staza još ništa. Kako su radovi počeli, tako su s epidemijom koronavirusa i obustavljeni. Koliko vidimo, postavljene su samo nove podne svjetiljke. Ograda prema parkiralištu je već ranije uklonjena.

- Investicijske aktivnosti, i započete i planirane, prilagođavaju se posebnim okolnostima u vremenskom i financijskom kontekstu. Što se tiče Parka Nimfej, trenutno smo u fazi analize što je potrebno izvesti da bi se omogućilo korištenje te površine, dok bi se s kompletnim uređenjem nastavilo kada to budu dozvoljavale okolnosti, odgovaraju iz gradske uprave.

Kada su djelatnici Hortikulture Pula Herculanee i tvrtke Zanitel pokrenuli radove, najavljivalo se da će završiti početkom svibnja. Planiralo se postojeće grmove presaditi na drugu lokaciju, a park obogatiti nižim grmolikim vrstama i ukrasnim autohtonim trajnicama. U planu je bila i obnova travnjaka, opremanje urbanom opremom, a park bi u konačnici trebao dobiti i dva ulaza. Planirano hortikulturno uređenje procijenjeno je na oko 350 tisuća kuna.

- Sve aktivnosti koje čine dio razvojnih planova ovogodišnjeg i budućih proračuna Grada Pule detaljno se analiziraju i prilagođavaju realnim financijskim mogućnostima, vodeći pritom računa o prioritetima, a to su zdravlje građana, opstanak i razvoj gospodarstva te očuvanje radnih mjesta, poručuju iz Grada.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater