NASTUP U INK-u

ULAZNICE ZA HUMANITARNI BOŽIĆNI KONCERT 4 TENORA RASPRODANE U SAMO DVA DANA: Prikupljeno 35 tisuća kuna kojima će se poboljšati kvaliteta života štićenika Doma "Ruža Petrović"

Ček ćemo uručiti u četvrtak, a prihod će sigurno biti veći od 35 tisuća kuna. Prihod svakog koncerta dosad je bio između trideset i četrdeset tisuća kuna, pa svakako mogu izraziti zadovoljstvo tom činjenicom, rekao je organizator Daniel Sponza na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen humanitarni koncert "Božić u INK-u”

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Dječji dom Ruža Petrović (Arhiva)

Dječji dom Ruža Petrović (Arhiva)


- U dva dana rasprodano je kazalište iako, doduše, moramo reći da je zbog epidemioloških mjera kapacitet nešto manji nego proteklih godina. No, neovisno o tome već sada mogu najaviti da ćemo u četvrtak uručiti ček Domu "Ruža Petrović", a prihod će biti zasigurno veći od 35 tisuća kuna, što je jedan lijepi iznos. Prihod svakog koncerta dosad je bio između trideset i četrdeset tisuća kuna, pa svakako mogu izraziti zadovoljstvo tom činjenicom, rekao je organizator Daniel Sponza na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen humanitarni koncert “Božić u INK-u”.

Naime, sutra u 20 sati na pozornici Istarskog narodnog kazališta nastupit će 4 tenora - Vladimir Garić, Đani Stipaničev, Marko Pecotić i Filip Hozjak, dok će gošća koncerta biti mlada istarska glazbenica Nina Fakin. Prihod namaknut od svih prodanih ulaznica namijenjen je pulskom Domu za djecu Ruža Petrović.

Pomogli zatvorenici iz Valture

- Ono što kao gradonačelnik želim reći je to da mi je drago da se nastavlja ova tradicija i da ćemo na jedan tako poseban način obilježiti ove blagdanske dane koji nam slijede. Grad Pula, odnosno gradska uprava izrazila je želju za kupnju 30-ak ulaznica za koncert. Kao što sam već najavio, gdje god sudjeluje, bilo da je to humanitarni koncert ili da podupiremo neki događaj, gradska uprava neće dobivati ulaznice nego ćemo ih kupovati kao svi ostali građani. To je važna informacija jer zaista sve što je javno mora ostati javno, a ne tajno. To je jako važno i za ovu priču, da i mi humanitarno pomognemo Domu "Ruža Petrović" na svoj način, kao i ostali sugrađani i sugrađanke, istaknuo je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Foto

Davorka Belošević, Filip Zoričić, Manuela Kraljević i Daniel Sponza (Snimio Duško Marušić Čiči)

Davorka Belošević, ravnateljica Dječjeg doma "Ruža Petrović", kazala je da će se sredstva prikupljena na humanitarnom koncertu koristiti za podizanje kvalitete života djece i mladih u domu.

- Ovim putem zahvaljujemo se Gradu, Arena Hospitality Groupu te organizatoru Danielu Sponzi što su usmjerili ta sredstva Domu. Zahvalila bih se i svim osobama dobrog srca koji nas darivaju i koji nam pružaju podršku kroz cijelo naše poslovanje, no ove godine bih istaknula zatvorenike iz Valture koji nas već drugu godinu uveseljavaju svojim prihodima i poklonima. Hvala svima koji misle o djeci iz Doma i našim vrijednim volonterima, poručila je Belošević i pritom građanima poželjela čestit i blagoslovljen Božić.

Prema Sponzinim riječima, četiri tenora koja će nastupiti na humanitarnom koncertu pripremaju pravi božićni spektakl pa će ovaj koncert biti savršen kraj godine koja je za ove maestralne glasove bila izrazito uspješna. Naime, osvojili su prvu nagradu publike na Šibenskoj šansoni, a prije nekoliko dana snimili su i prigodnu božićnu pjesmu s Goranom Karanom tako da se, ističe Sponza, i oni vesele što će završetak godine obilježiti ovim koncertom.

Ček u pravim rukama

Manuela Kraljević, članica Uprave Arena Hospitality Groupa, izrazila je zadovoljstvo time što ova hotelska kuća otpočetka sudjeluje kao partner u organizaciji ove hvalevrijedne humanitarne inicijative putem koje je do sada prikupljeno gotovo 240 tisuća kuna.

- To je osam koncerata u devet godina, jer smo lanjsku

preskočili. Kao što je rekao i gradonačelnik, zaželjeli smo se dobre

glazbe, a ovo je trenutak kada je za građane organizirano nešto vrlo

kvalitetno i zabavno, a s dobrom krajnjom željom, konstatirala je Kraljević. Napomenula je da Arena grupa iza sebe gotovo pedeset godina takvih plemenitih namjera. Vesele se, dodaje, još jednom čeku koji ide u prave ruke, a uz Dom "Ruža Petrović" ostaju i

kao kompanija inače, a ne samo kroz ovaj koncert.

Ovogodišnji gala koncert četiri tenora rasprodan je danima unaprijed što potvrđuje senzibilitet i veliko srce naših sugrađana, naglasila je Kraljević.

Brinu o 42 djece

Dječji dom "Ruža Petrović" ustanova je socijalne skrbi koja brine za djecu bez odgovarajuće roditeljske srbi od sedme do dvadeset i prve godine živote. Trenutno je u Domu četrdeset i dvoje djece, dvadeset i četiri ih je na smještaju, a petnaest ih je na boravku-poludnevnom i cjelodnevnom, dok su tri djevojke u stambenoj zajednici, odnosno organiziranom stanovanju uz povremenu podršku. Dom se kroz godine prilagođavao potrebama te je u skladu s time razvijao i svoje usluge.

Radi sprečavanja institucionalizacije i želje da djeca i mladi odrastaju u stanovima, u malim skupinama te u obiteljskom okruženju, Dom je 2019. krenuo u europski projekt "Ruža". Projekt je sufinanciran od Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj kojim im je dodijeljeno više od 13 milijuna kuna za adaptaciju prostora u vlasništvu Doma. Projekt je podržao i Grad Pula koji je dodijelio dva prostora u kojima će se, po završetku projekta, pružati usluge organiziranog stanovanja s povremenom i stalnom podrškom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater