ŠTO NAM RADIŠ, STOŽERE?

U Zadru može Halid Bešlić do 3 ujutro, u Puli ne može koncert za Olivera ni do ponoć! PITALI SMO DINA KOZLEVCA I GRAD PULU ZA OBJAŠNJENJE

| Autor: Ružica KORACA
Plakati sve govore...

Plakati sve govore...


Pulski kafići Rustico i Corso organizirali su koncert Tedija Grubice i još nekih izvođača povodom treće godine od smrti Olivera Dragojevića, koji je preminuo na današnji dan 2018. Mladi istarski glazbenik večeras je trebao izvesti 20-ak Oliverovih hitova, ali koncert je praktički u posljednji trenutak otkazan, oko 24 sata prije nego što je trebao početi. Objašnjenje organizatora, koje su iznijeli na društvenim mrežama, jest da je koncert otkazan zbog epidemioloških razloga.

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, kazao nam je da su primili zahtjev za održavanje tog događaja, ali da taj zahtjev nije bio prema pravilima. Odnosno, zahtjev je poslala fizička, a ne pravna osoba.

"Stožer je 27. srpnja poslao odgovor osobi koja je poslala upit da dopuni informacije, što nije učinjeno. Naime, iza zahtjeva treba stajati pravna, a ne fizička osoba, kao što je stajalo u zahtjevu. Napominjem, nismo uskratili suglasnost, nego tražili da se dopuni zahtjev vezan za događanje, što se nije dogodilo, naime nismo dobili nikakav povratni odgovor", kazao nam je Kozlevac.

Tako Pula danas neće imati, barem koliko je poznato, niti jedan događaj vezan za obljetnicu smrti Olivera Dragojevića koji je volio ovaj grad i tu je imao jedan od posljednjih velikih koncerata. Dodajmo da su za ovaj koncert bili rezervirani svi stolovi i da su se brojni Puljani radovali tom događaju. Praktički identičan koncert istog izvođača na istom mjestu i u isto doba godine održan je i lani, i nije zabilježen nikakav epidemiološki problem, rast broja zaraženih niti išta slično.

Dodajmo na koncu da se pulski Stožer u ovom slučaju pokazuje kao vrlo, vrlo strog. Jer, kao što svjedoči i najava tog događaja, u Zadru bi se primjerice trebao održati koncert Halida Bešlića u jednoj konobi, s predviđenim trajanjem do čak 3 ujutro. Koncert na Giardinima trebao je trajati samo do ponoć.

Pitanje o ovom koncertu, odnosno otkazivanju, poslali smo i u Grad Pulu. Oni su nam odgovorili:

- Rješenje za održavanje manifestacije se izdaje u upravnom postupku koji se pokreće formalnim zahtjevom zainteresirane osobe, a koji kao takav u nadležnoj službi Grada Pule nije zaprimljen, već je informacija o namjeri održavanja istoga upućena e-mailom, te dozvolu za održavanje opisane manifestacije na toj lokaciji u tako kratkom roku i bez suglasnosti nadležnih stožera civilne zaštite nije moguće izdati, piše u odgovoru Grada Pule. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom