SVE JE VEĆ SPREMNO

Diljem svijeta u trendu su drive in kina: PULSKO KINO KORONA

| Autor: Lara BAGAR


Drive in imamo već tri desetljeća u samom centru grada, a da nitko to ne prepoznaje. Sve je spremno - velik prostor koji je zapravo parking i filmsko platno - pravo, veliko. Dakle, sve što treba za drive in kino. Ima čak i starih stolica na balkonu

U Australiji je zbog korone, kažu, velik povratak drive in kina. Socijalna distanca zagarantirana, kao i užitak gledanja filma na velikom platnu. Lijepo se u svom automobilu dovezeš u kino, digneš ručnu i u svom si prostoru a pred velikim ekranom - sam, u dvoje, s prijateljima, ako je obiteljski film može i čitava obitelj - sjediš (naravno u autu) i gledaš film. Pravi doživljaj. Da ne pričamo o šmekanju, gdje ćeš bolje?

Najveće gradsko kino

Pa Pula je već odavno spremna za to, a da toga nije ni svjesna, kao uostalom ni za masu drugih mogućnosti. Drive in imamo već tri desetljeća u samom centru grada, a da nitko to ne prepoznaje. Sve je spremno - velik prostor koji je zapravo parking i filmsko platno - pravo, veliko. Dakle, sve što treba za drive in kino. Ima čak i starih stolica na balkonu, pa mogle bi se i one iskoristiti za, recimo, desetak, dvadesetak gledatelja koji bi, prema korona mjerama, bili udaljeni dva metra.

Zgrada bivšeg kina Beograd nikad više nije zaživjela (Neven LAZAREVIĆ)

Zgrada bivšeg Kina Beograd, koja je odavno u outu, kao još jedan u nizu neuspjelih posttranzicijskih poduzetničkih pokušaja, mogla bi postati drive in kino - Kino Korona. I ime je prikladno. Jer kada je u najveće gradsko kino ušao poduzetnički megalomanski virus 1990-ih, ono se počelo gušiti u propalim investicijama i već toliko desetljeća diše na respiratoru. Da, virus je bio gadan. Skoro pa fatalan. Brzo se širio na sve što bi ovdje uselilo.

Turistička atrakcija

Kino Beograd postalo je kronični bolesnik, ožiljci se i danas vide, ne diše punim kapacitetom. Parter je pretvoren u garažu za 20-ak automobila. A platno i dalje, kao neka filmska relikvija, pohabano visi nad vozilima. I prije korone ovo je kino moglo biti prava turistička atrakcija, recimo za goste u predsezoni kada u sablasnom gradu (i bez korone) ništa ne radi, da dođu autom i odgledaju film. Prije toga na putu svrate do Reke, kod Mc Reke uzmu kokice, burgere, piće i Zagrebačkom u drugoj do Kina Korone. Pravi doživljaj.

Nikad nije kasno. Poslije korone, kažu, svijet više neće biti isti, pa tako vjerojatno ni kino. Out može postati in!

PULA, 07.05.2020. -NEKADASNJE KINO BEOGRAD, PARKING  Snimio Neven LAZAREVIC

Kino Beograd davnih dana


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini