ZA KUĆNE LJUBIMCE

U sklopu kampanje Pula Pet Plus već je izgrađen park u Valdebeku: Na Sisplacu i u Šijanskoj šumi PRVA MODERNA IGRALIŠTA ZA PSE

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Igrališta će se izgraditi do kraja godine, a bit će opremljena spravom za skok u vis, betonskim cijevima za provlačenje, stepping stones spravom, obostranom penjalicom, slalomom, obostranom klatilicom te nosačem s gumenim kolutom. Postavit će se klupice za sjedenje, kante za pseći izmet i pojilice, a igrališta će biti ograđena

Grad Pula osigurao je 624,5 tisuća kuna za dva igrališta namijenjena kućnim ljubimcima koja će se do konca godine izgraditi na Sisplacu i u Šijanskoj šumi. Igralište na Sisplacu koštat će 312 tisuća kuna, a prostirat će se na površini od oko 750 četvornih metara, u šumi, u nastavku na Ulicu Sisplac. Do igrališta će se moći doći i iz smjera šetališta Lungomare, a bit će opremljeno spravom za skok u vis (prepona), betonskim cijevima za provlačenje, stepping stones spravom, obostranom penjalicom, slalomom, obostranom klatilicom te nosačem s gumenim kolutom. Postavit će se klupice za sjedenje, kante za pseći izmet i pojilice, a igralište će biti ograđeno.

Osluškuju nas

Prije postavljanja sprava podna površina će se adekvatno pripremiti i, po potrebi, iznivelirati. Izvođač radova je zagrebačka tvrtka Redox, izabrana kao najpovoljnija u postupku jednostavne nabave.

Igralište u Šijanskoj šumi koštat će 312,5 tisuća kuna, a prostirat će se na 600 kvadrata s istom opremom. Bit će ograđeno panelnom ogradom visokom 1,2 metra, a izgradit će se i odgovarajuća podna površina. Još uvijek traje postupak odabira izvođača radova.

Izgradnja igrališta za pse nastavak je aktivnosti kojima Grad Pula želi kućnim ljubimcima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajednici omogućiti još kvalitetniji suživot u gradu.

- Vjerujemo da će izgradnja ovih igrališta našim sugrađanima omogućiti još kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u prirodi s njihovim kućnim ljubimcima. Prioritet su nam sugrađani i njihove potrebe, stoga osluškujemo što nam govore i, prema mogućnostima, realiziramo traženo, izjavio je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.

Zabrana ulaska

Igrališta su dio kampanje Pula Pet Plus, u sklopu koje je izgrađen park sa svom potrebnom opremom na multifunkcionalnom igralištu u Valdebeku, postavljeni su pseći boksevi u najposjećenijim pulskim parkovima, a omogućen je i besplatan prijevoz ljubimaca gradskim busevima.

Grad je donio i Odluku kojom se propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, usklađenu s normama Europske unije, a koja osigurava adekvatno postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo pravilno i sigurno ophođenje na javnim površinama. Da bi javne površine bile sigurne i uredne te primjerene za igru i druženje djece, postavljene su posebne table s oznakom zabrane ulaska pasa. Nadalje, komunalni redari kontroliraju jesu li psi mikročipirani, a u suradnji s policijskim službenicima kontrolira se način držanja i kretanja kućnih ljubimaca na javnim površinama. Sve ove aktivnosti doprinose spomenutoj kvaliteti suživota, a podloga su za daljnju nadogradnju kampanje u suradnji s građanima, napominju iz Grada. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter