BRZO RAZGRABLJENE

U PULI VIŠE NEMA ZAŠTITNIH MASKI! Sve je rasprodano. Pokušali smo saznati kad će se nabaviti nove. Danas sastanak Stožera za koronavirus Istarske županije

| Autor: Chiara BILIĆ

NOVO 14.35

Na današnjoj je sjednici Stožera civilne zaštite Grada Pule formiran je Preventivni tim za praćenje i provedbu mjera vezanih za koronavirus.

"Preventivni tim aktivno će pratiti situaciju i poduzeti sve mjere u cilju sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti, a sve u koordinaciji i prema preporukama nadležnih institucija, prvenstveno Kriznog stožera pri Ministarstvu zdravstva RH i Stožera zdravstva Istarske županije.

Grad Pula ima pripremljene protokole o postupanju koji će se primijeniti za sva trgovačka društva, javne objekte i javne ustanove u slučaju eventualne pojave virusa.

Napominjem, sve naše škole, vrtići, javne ustanove, trgovačka društva i ostali i dalje redovno i neometano provode sve svoje redovne aktivnosti", istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Preventivni tim za praćenje i provedbu mjera vezanih za Coronavirus 2019-nCoV o svemu će na vrijeme obavještavati javnost, a najnovije saznanja u vezi koronavirusa dostupna su na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/, ističu iz Grada Pule.

NOVO 10.30

U pulskim ljekarnama rasprodane su sve zaštitne maske. Apoteke su svoje zadnje primjerke prodale tijekom vikenda, kad je potvrđeno da u sjevernoj Italiji raste broj zaraženih koronavirusom.

Jutros su se, naime, u ljekarnama stvorili podugački redovi. Većina građana namjeravala je kupiti masku, no djelatnici su im poručili da su police prazne. Zasad se ne zna kad će apoteke obnoviti zalihe jer, navodno, maske trenutno na lageru nemaju niti dobavljači.

Iz Istarske županije su javili da će se danas u 15 sati u sjedištu Županije u Puli održati sastanak Stožera zdravstva Istarske županija za koranavirus.  

Pri završetku sastanka bit će izjave za medije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of