NEMA SLOBODNIH MJESTA

U PULI SE GROB MOŽE KUPITI TEK NAKON SMRTI U Štinjanu se pak groblje širi, ali mještani si ne mogu osigurati posljednje počivalište "Trebaš prvo umrijeti da bi mogao kupiti grobno mjesto"

| Autor: Borka PETROVIĆ

U Štinjanu ćemo uskoro dobiti 150 novih grobnih mjesta i vjerujem da ćemo udovoljiti svim potrebama Štinjanaca. Ukoliko se smrtni slučaj dogodi dok radovi ne budu gotovi, obiteljima možemo izaći u susret na način da pokojnika privremeno pokopamo u Puli, a kasnije premjestimo u Štinjan, navodi Darko Buršić, direktor Monte Gira

  

"Trebaš prvo umrijeti da bi mogao kupiti grobno mjesto. Ali što ako sam ja sama i želim si osigurati mjesto za posljednje počivalište. Novo se groblje radi, ali za koga, očito ne za nas starosjedioce", požalila nam se jedna mještanka Štinjana koja je mislila da će sada, kada se mjesno groblje proširuje, moći unaprijed kupiti grobno mjesto.

S istim nam se problemom obratio i Štinjanac Josip Fabris koji veli da je interes za kupnjom grobnog mjesta iskazao još prije 15-ak godina, odmah nakon prvog proširenja groblja. 

Moguće komplikacije

- Nekoliko sam puta pitao i stalno su mi govorili da nema slobodnih mjesta. No, kada se počelo pričati o novom proširenju, ponovo sam se upisao na popis zainteresiranih mještana za grobno mjesto u Štinjanu, ne želeći potomke zamarati time, veli nam Fabris. Pita se što je sa svim onim starijim žiteljima koji su ostali sami ili im djeca žive daleko, tko će se pobrinuti za njihovo grobno mjesto i koliko će se komplikacija iz toga izroditi.

- Iz Monte Gira su mi nekoliko puta ponudili kupnju starih, napuštenih grobnica, ali u Puli, što mi nije odgovaralo, veli nam Fabris. Ističe da nitko od Štinjanaca ne želi biti pokopan u gradu kada imaju svoje, mjesno groblje. Dodaje da priča da se grobnice ne mogu kupiti jer se žele spriječiti eventualne malverzacije ne drže vodu jer je u drugim općinama omogućena kupnja grobnih mjesta.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater