NA ZLATNIM STIJENAMA

U Puli počelo snimanje švedske serije. GLAVNA ZVIJEZA POZNATA JE I U HOLLYWOODU. IMA POSLA I ZA DOMAĆE STATISTE

| Autor: Ružica KORACA
Danas na Zlatnim stijenama

Danas na Zlatnim stijenama


U Puli je danas počelo snimanje švedske serije čija je tematika Stockholmski sindrom. Produkcija ne otkriva mnogo detalja, ali poznato je da je glavni glumac nedavno imao jedan američki blockbuster, dakle poznat je u cijelom svijetu.

Danas je ekipa Glasa Istre neke od članova ekipe sa snimanja, statiste i opremu uočila na Zlatnim stijenama.

Većina informacija koje imamo su polovične jer su producenti doista škrti na riječima. Pulska glumica Nika Ivančić prije nekoliko dana na svom je Facebook profilu objavila da se traže statisti za potrebe snimanja švedske serije. 

- Grad Pula je upoznat s namjerom snimanja švedske produkcije, temeljem čega su izdana odobrenja, a za više detalja upućujemo vas da se obratite produkcijskoj kući, kazali su nam iz Grada Pule.

Produkcijska kuća ne želi izlaziti u javnost s više informacija osim da će se snimati po cijelom gradu.

Stockholmski sindrom je, podsjetimo, sindrom emocionalne veze i identifikacije s agresorom. Nazvan je po pljački banke u Stockholmu 1973. godine kada su se žrtve emocionalno vezale za pljačkaše.

Ta solidarnost, piše na Wikipediji, može se ponekad ispoljiti i u samom činu, kada taoci pomažu svojim otmičarima da ostvare svoje ciljeve ili da pobjegnu od policije. Ovaj sindrom su istraživali znanstvenici u okvirima viktimologije i došli do zaključka da se cijeli proces temelji na strahu da ne dođe do još veće patnje za taoca, ali i zbog unutrašnje dobrote taoca da pomogne otmičarima. 

Snimanje švedska serije

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini