PODRŠKA

U Puli je osnovana Udruga stradalih u prometu. Gržević: Vodimo bitke sa sustavom koji je putem negdje zakazao

Prema podacima MUP-a zbog posljedica prometnih nesreća na području Policijske uprave istarske lani je u Istri poginulo 16 osoba

| Autor: Ružica KORACA
(Snimio Milivoj Mijošek/Ilustracija)

(Snimio Milivoj Mijošek/Ilustracija)


Osnovana je u Puli prošlog mjeseca Udruga stradalih u prometu (USUP), a djelovat će na području cijele županije.

- Djelovat ćemo kao samostalna, neprofitna, interesna, humana udruga. Djelatnost udruge je socijalna pomoć i podrška osobama stradalim u prometu i njihovim obiteljima. Cilj udruge je stvaranje, osmišljavanje i provođenje programa sve u skladu s našim mogućnostima s obzirom na teški invaliditet stradalih, kazala nam je predsjednica udruge Željka-Sonja Gržević.

- Želja je da se prikupe sredstva za realizaciju programa, a djelovanje će svakako biti javno i transparentno. Kao udruga nadam se suradnji s jedinicama lokalne samouprave, suradnji s ministarstvima i drugim nadležnim institucijama. Izuzetna mi je čast što predstavljam predivne mlade ljude, koje bez obzira na invaliditet krasi strpljenje, nada, vjera, upornost, smisao za humor, kazala je Željka-Sonja Gržević.

Činjenica je da nakon niza godina roditelji vode bitke sa sustavom koji je putem negdje zakazao. Osobe s invaliditetom trebale bi biti na najvišoj ljestvici u društvu, međutim nije tako. Ovim putem zahvaljujem dr. Ivici Fedelu, gospodinu Željku Kladušanu na svim uputama i smjernicama. Zajedno jesmo i trebamo biti jači, kazala je Željka-Sonja Gržević. Kontakt udruge koja za sada broji desetak članova je zeljkasonjagrzevic123@gmail.com.

Prema podacima MUP-a zbog posljedica prometnih nesreća na području Policijske uprave istarske lani su teško ozlijeđene 92 osobe, dok je smrtno stradalih bilo 16. U prvoj polovici ove godine na području Istre bilo je 11 smrtnih slučajeva, dok je nesreća s težim posljedicama bilo 59.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater