SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

U PULI BI MOGLO DOĆI DO DRASTIČNOG POVEĆANJA CIJENE PARKINGA. SPOMINJE SE I CIJENA OD 100 KUNA

| Autor: Glas Istre
Centar Pule je često zakrčen automobilima (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)

Centar Pule je često zakrčen automobilima (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)


U Puli bi moglo doći do drastičnog povećanja cijene parkinga. Naime, tako se može zaključiti po današnjem Aktualnom satu, na kojem je vijećnica s liste Filipa Zoričića Ivana Mohorović, koja je dakle dio vlasti, pitala direktora Pulaparkinga Branislava Bojanića razmišlja li se o većim cijenama parkinga, s obzirom da je 15 kuna, odnosno oko dva eura, strancima jeftino pa svi hrle u grad.

Bojanić se s njom u potpunosti složio, napomenuvši da je ona sad dio vlasti.

Podsjetimo, cijena je u Puli ili 15 kuna u strogom centru, ili 4 kune, koliko košta parking i pored Arene.

- Ja se slažem da su cijene enormno niske, mi tim cijenama motiviramo ljude da dođu u grad. Osim toga, Pula je grad krcat automobila, na 60.000 stanovnika ima ih oko 50.000, rekao je Bojanić, pa nastavio:

- Moramo motivirati ljude da se voze javnim gradskim prijevozom. Nikad nećemo riješiti promet u gradu ako se ne povećaju cijene. Neki dan sam gledao, u koloni svaki treći automobil je iz Pule, i u svakom sjedi po jedna osoba. Svi želimo ući u grad autom, iako znamo da je gužva, nastavio je Bojanić i zaključio:

- Ja bih da na sljedećem sastanku donesemo odluku da cijena u gradu bude 100 kuna! Građani moraju biti svjesni da je privilegija voziti se autom, rekao je direktor Pulaparkinga, koji nije precizirao na koje razdoblje bi se odnosilo tih 100 kuna, da li jedan sat, cijeli dan, ili nešto između...

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater