SUPERLUKSUZNA LJEPOTICA OCEAN VICTORY

U Poreču usidrena JEDNA OD DESET NAJVEĆIH JAHTI NA SVIJETU         Jedna od trenutno deset najvećih jahti na svijetu, superluksuzna ljepotica Ocean Victory, uplovila je u petak popodne u Poreč, gdje je stigla iz Venecije. No, zbog impozantne dužine od čak 140 metara nije mogla u luku, nego je usidrena u uvali Peškera, između starog grada i plaže ispod hotela Zagreb i Pical, gdje stalno plijeni pažnju brojnih šetača gradom i kupača. S tih plaža se mega jahta, koja bi se u Poreču, trebala zadržati nekoliko dana, vidi kao na dlanu. Osim dužine od 140 metara, valja reći da ima sedam paluba i najveća je ikada izgrađena u talijanskom brodogradilištu Fincantieri Yachts u Muggianu. 

        O njenoj veličini ali i raskoši i luksuzu koji su na raspolaganju gostima na njoj dovoljno govori helikopter koji se vidi s obale na jednoj od paluba. Njen vlasnik, ruski bogataš Viktor Rashnikov, jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu koji je svoje bogatstvo stekao u industriji željeza i čelika te je trenutno na čelu kompanije Magnitogorsk Metallurgical Enterprise. On je, možda u društvu uže obitelji, sinoć prošetao ulicama Poreča ili će to učiniti večeras, a dobro je što ga nitko vjerojatno neće prepoznati. Osim imena jahte i dužine iz Lučke kapetanije Poreč ništa više nismo mogli saznati, pa ni to koliko trenutno na njoj boravi gostiju, kamo će otići nakon što napuste Poreč, odnosno hoće li put nastaviti duž hrvatske obale ili će krenuti talijanskom stranom prema Mediteranu. No, internet obiluje podacima o ljepotici Ocean Victory, pa smo tako saznali i tko joj je vlasnik. Ruski bogataš i(li) njegova obitelj za odmor su odabrali hrvatsku obalu i to baš dok je većina svijeta, kao i mnogi Hrvati, upravo u Rusiji zbog Svjetskog nogometnog prvenstva.

        „Surfajući“ smo doznali da je Ocean Victory između 10. i 12. mjesta po veličini na svijetu, dok minimalna procjena vrijednosti ovog broda iznosi oko 120 milijuna dolara. Vjerojatno i daleko više ukoliko se uzme u obzir vrijednost njezine luksuzne opreme, namještaja, umjetnina i ostalih dragocjenosti. Ujedno je riječ o najvećoj jahti izgrađenoj 2014. godine i svojom veličinom čak i premašuje manje brodove na kružnim putovanjima, koji dolaze na Jadran. Meha jahtu pokreću dva agregata od 3.400 konjskih snaga te može ploviti brzinom od 25 čvorova. Na jahti potpuni komfor može pronaći 26 gostiju, koji su smješteni u ukupno 13 kabina. O njima brine oko 50 članova posade. Na brodu se nalazi čak šest bazena, teretane, kino dvorana, beauty salon, restoran, opservatoriji, knjižnica, brojni saloni te mnoštvo drugih prostorija opremljenih raznim luksuznim sadržajima. Osim toga na jednoj od paluba nalazi se i heliodrom, privezište za gliser dužine 14 metara, nekoliko jet skija te oprema za vodene sportove. Jahtu je projektirao Espen Oeino dok je za interijer zaslužan poznati dizajner Alberto Pinto u suradnji sa Sessom Romboli. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater