OPREZ U PROMETU

U ponedjeljak još jedna policijska akcija u Puli. SAZNAJEMO ŠTO ĆE PROVJERAVATI I U KOJE VRIJEME

| Autor: Portal Glas Istre

Kako bi se povećala sigurnost u prometu i smanjio broj prometnih nesreća, Postaja prometne policije Pula-Pola će u ponedjeljak, 16. prosinca od 9 do 14 sati, provesti prometnu akciju usmjerenu na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne upotrebe mobitela.

Policijska uprava istarska još jednom upozorava građane da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, bez obzira da li se voze na prednjim i stražnjim sjedalima, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. 

"Njegovim korištenjem izbjeći ćete teže posljedice stradavanja u slučaju prometne nesreće, ali i plaćanje zakonskih sankcija. Također podsjećamo da su sigurnosni pojasevi prvenstveno namijenjeni odraslim osobama te se stoga djecu treba prevoziti u posebnim sigurnosnim sjedalicama (dječjim autosjedalicama), odnosno postolju", ističu iz policije.

Uz alkohol, brzinu i nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela jedan je od glavnih uzročnika najtežih prometnih nesreća. Naime, mobitel ometa vozače i odvraća im pozornost s ceste, a upotreba mobitela kod većine vozača može dovesti do usporavanja reakcija. Vozači koji koriste telefone tijekom vožnje imaju suženo vidno polje, što dovodi do neuočavanja nekih informacija u prometu poput znakova i drugih vozila.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum