Ryanair u štrajku

U PETAK NEMA LETOVA prema Puli, u Istru neće doputovati 500-tinjak putnika


Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair sutra kreće u jednodnevni štrajk, a kompanija je otkazala oko 400 letova za čak 50 tisuća putnika. Štrajk su najavili i pulskoj Zračnoj luci što nam je potvrdio direktor Svemir Radmilo.

- Zbog štrajka koji će trajati jedan dan u Pulu neće doputovati zrakoplovi iz Frankfurta i Bruxellesa koji su bili popunjeni putnicima. Oni su svoje putnike na vrijeme obavijestili o otkazivanju letova za Pulu, no hoće li ih smjestiti u hotele, osigurati druge letove ili povrat novca, to ovisi o aviokompaniji, kaže Radmilo. Naglasio je da zbog štrajka u Istru neće doputovati 500-tinjak putnika.

Po njegovim riječima, otkazana su dva leta iz Frankfurta u Pulu, u 10.05 i u 14.25, te dva iz Pule za Frankfurt koji su trebali poletjeti u 12 sati, odnosno u 16.20. Otkazan je i let iz Pule u 16.10 prema Bruxellesu, dok je drugi iz Bruxellesa trebao poletjeti u 14 sati te je Puli trebao biti u 15.45. Uz Pulu, letovi su odgođeni i u zadarskoj Zračnoj luci, a iz te dvije zračne luke trebalo je sletjeti i poletjeti ukupno 12 Ryanairovih zrakoplova. Što se Pule i Zadra tiče, procjenjuje se da će bez leta ostati više od 2.200 putnika.

Direktor Radmilo kaže da Zračna luka Pula zbog najavljenog štrajka još nema nikakvih potvrda o otkazivanju letova Croatia Airlinesa, no tvrdi da nacionalna aviokompanija već trpi veliku štetu zbog toga što putnici sami otkazuju letove. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini