NAJNOVIJEROVINJ

U nedjelju se otvara Grisia 2018


I ove, druge kolovoške nedjelje u kolovozu, rovinjska Ulica Grisia, bit će mjesto kolektivne izložbe slika akademskih slikara, umjetnika, studenata i djece. Otvara se "Grisia"- jedna od najpoznatijih dugovječnih slikarskih manifestacija Rovinja, koju organizira Muzej grada Rovinja. Godinama se tako, najšira starogradska ulica na jedan dan pretvara u izložbeni prostor pod vedrim nebom u kojem svatko ima priliku izložiti svoju sliku ili umjetninu.

Da bi se sudjelovalo na izložbi, a koja najuspješnijima jamči i nagrade, potrebno se prijaviti i to u nedjelju u ranim jutarnjim satima od 7 do 9 sati u prostorijama Muzeja grada Rovinja. Sukladno pravilima potrebno je da autori svoje radove, a ograničeni su na najviše pet, izlože do 9.30 sati u Grisiji i to na mjestima koja su rezervirana za izlaganje. Svečano otvaranje Grisije najavljeno je za 10 sati, a radovi bi trebali biti izloženi do 19 sati kada će biti objavljeni rezultati, odnosno pročitane odluke žirija o nagradama. Ove će godine biti ukupno pet otkupnih nagrada sponzora.

U sklopu izložbe "Grisia 2018." Muzej grada Rovinja organizirao je i "Studentsku koloniju Grisia", u trajanju od 8. do 15. kolovoza. Naime kolonja je organizirana s namjerom da omogući mladim generacijama umjetnika ljetno upoznavanje i druženje s kolegama iz različitih sredina, iz hrvatske ili inozemstva. Na ovogodišnju su koloniju pozvani studenti iz Akademija u Zagrebu i Beogradu, koji će svoja djela, također izložiti u nedjelju, 12. kolovoza na rovinjskoj Grisiji. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike