Vesele note

U hladu zelene tržnice slušaju se kancone, šansone, latino… JOŽIN VRUĆI REPERTOAR ZA VRUĆE PULSKO PRIJEPODNE

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Turisti i Puljani ispunili su gradske ulice u jutarnjim satima pa su i na potezu od Portarate do fontane na Narodnom trgu svoje pozicije zauzeli i ulični svirači i zabavljači čija dnevnica ne ovisi toliko o virtuoznosti i talentu, koliko o gužvi u gradu. A jedan se harmonikaš postavio na najfrekventniji punkt u gradu, tik do štandova zelene tržnice. Neuobičajeno mjesto s obzirom da je taj kutak do sada bio neotkriven uličnim izvođačima, ili barem neiskorišten.

To je Joža iz Zagreba, svirač, veseljak, koji posjet kumu u Barbarigi koristi za svirku na ulici u Puli pa veselim notama koje izvlači iz stare crne Melodije uveseljava prolaznike.

- Sviram po cijeloj Hrvatskoj, inače sam u Zagrebu, u Rijeci i drugdje, a evo me i u Puli. Pula je fenomenalna, valjda je i građanima drago da sam tu pa me nagrađuju, priča nam prostodušni Joža dok nježno rasteže harmoniku.

Kaže da je tražio mjesto gdje da se smjesti, vidio je muzičare kod Zlatnih vrata pa produžio dalje do dva mlada Engleza u Flanatičkoj, onda je naišao na Bolivijanca kod fontane i rekao sebi: "I gdje da ja zasviram?". I evo, pokazalo se da je na koncu našao odličnu poziciju pod kestenima, u hladu, gdje ne da ne smeta prolaznicima, nego kupce i trgovce na tržnici razgaljuje glazbom i širokim osmijehom.

- Najviše sviram muziku latinske Amerike, Španjolske, Francuske i Italije, ma, uglavnom muziku s Mediterana. Da li pjevam? Slabo, bolje mi ide sviranje, priča Joža dok u sparno prijepodne na tržnici odjekuju sočni razgovori i vrući ritmovi. A što ćemo slušati dalje?

- Hoćemo neki evergreen? Možda neku staru talijansku kanconu? Ajde, neka bude "Manuela", kaže Joža i zasvira poznatu uvodnu temu na staroj harmonici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum