POTPISAN UGOVOR

U DJEČJI KREATIVNI CENTAR ULAŽE SE 8,7 MILIJUNA KUNA Za obnovu bivšeg Pionirskog doma stiže novac iz Europe

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Arhiva

Jučer je dodijeljeno 1,3 milijuna kuna iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, ranije je osigurano 1,4 milijun kuna iz EU fonda za regionalni razvoj, a ostatak do pune investicije od 8,7 milijuna kuna osigurava Grad

Za rekonstrukciju pulskog Dječjeg kreativnog centra, građanima znanog i kao negdašnji Pionirski dom, stiže dodatnih 1,3 milijuna kuna iz Europske umije. Tako se dio bespovratnih sredstava u ukupnoj investiciji vrijednoj 8,7 milijuna kuna penje na čak 2,7 milijuna kuna.

Uz jučer dodijeljenih 1,3 milijuna kuna iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, osigurano je 1,4 milijun kuna iz EU fonda za regionalni razvoj, dok ostatak novca osigurava Grad Pula. Ugovor o dodjeli 1,3 milijuna kuna potpisan je jučer u Medulinu, čemu je prisustvovao zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek, kao i pomoćnica ministra Regionalnog razvoja i fondova EU-a Katica Mišković.

Energetska obnova Dječjeg kreativnog centra, koji dnevno koristi 500 djece, uključuje izradu energetski učinkovite fasade i zamjenu dotrajale stolarije, zamjenu krova s ugradnjom termoizolacije, zamjenu elektroinstalacija energetski učinkovitijom rasvjetom te rekonstrukciju kotlovnice energetski učinkovitijim sustavom na prirodni plin. Ostali radovi odnose se na zamjenu svih unutarnjih vrata i grijaćih tijela, sanaciju zidova i stropova, obnovu pet sanitarnih čvorova i izradu sanitarnog čvora za osobe smanjene pokretljivosti, sanaciju pozornice teatra Naranča i rekonstrukciju gledališta s novim stolicama, zamjenu podnih obloga, izradu poda sa sportskom podlogom u baletnom studiju, kompletnu zamjenu cijevi za vodu te uređenje okoliša.

Bit će saniran i ogradni zid, ugrađena nova ograda i ulazna vrata u dvorište, dvorište će biti osvijetljeno LED rasvjetom, rekonstruirana rampa za osobe smanjene pokretljivosti za ulaz na prvi kat, izrađena nova gromobranska instalacija i drenaža oko objekta protiv kapilarne vlage zidova, nova hidroizolacija podova te novo betonskog stepenište koje povezuje parkiralište i glavni ulaz.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum