PA JE LI MOGUĆE?

Trudna žena požalila se da u novoj zgradi pulske bolnice nema tople vode, pa se trudnice moraju tuširati u hladnoj! RAVNATELJICA HRSTIĆ ZA GLAS ISTRE OBJAŠNJAVA KAKO JE TO MOGUĆE!

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Zašto u pulskom rodilištu nema tople vode otkako je preseljeno u novu bolničku zgradu, upitala je ovih dana jedna čitateljica koju uskoro očekuje porod.

- Trudnice i rodilje se nemaju kako istuširati osim hladnom vodom, što je sramota za današnje doba. Također je pitanje na koji način operu novorođenčad u tim uvjetima, prenosi nam čitateljica koja je željela ostati anonimna.

Neslužbeno doznajemo da u rodilištu doista proteklog tjedna nije bilo tople vode zbog određenih radova koji se ondje obavljaju. Međutim, ravnateljica Opće bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić kaže da "tople vode ima, ali nije dovoljnog kapaciteta".

- Trenutno se vrše određene korekcije na novim kotlovima te se očekuje dovršetak tijekom ovog tjedna. Puštanjem u pogon svih kotlova, kapaciteti će biti dostatni. Naime, od trenutka otkako je izdana uporabna dozvola, 30. ožujka, stupio je na snagu novi pravilnik koji se odnosi na kvalitetu vode. Smatrali smo da nam je sad jedinstvena prilika učiniti navedenu prilagodbu za kvalitetu vode, objašnjava Hrstić.

Služba za ginekologiju i opstetriciju preselila je u novu bolničku zgradu polovicom travnja. Rodilište se smjestilo na treći kat velikog novog zdanja (tzv. Objekt 1), a ono obuhvaća rađaonicu, salu za carski rez i odjel babinjača, gdje je i rooming in, sobe u kojima majke borave zajedno sa svojom djecom. Iznad rodilišta je privremeno smješten i Odjel opće ginekologije, uroginekologije i onkološke ginekologije, dok se ne obnovi stara zgrada ginekologije.

U novoj, moderno koncipiranoj zgradi, sala za carski rez je unutar rađaonice, a u nastavku je odjel babinjača, gdje žene borave dva-tri dana nakon poroda. Sala je tehnološki najsuvremenije opremljena, a rađaonice su prostrane i klimatizirane, kao i sobe u kojima više nema radijatora jer se grijanje i hlađenje odvija putem središnjeg klimatizacijskog sustava. Objekt je podignut po suvremenom sustavu gradnje te konceptualno i organizacijski prati trendove modernih rodilišta, izjavio je prilikom preseljenja pročelnik Službe, primarijus Dragan Belci. Kotlovi tada nisu spominjani.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum