TREĆI PUT U TRI GODINE

TRAŽI SE NOVI ZAKUPAC PULSKOG KAFIĆA: Tko može plaćati 11,7 tisuća kuna mjesečno da bi radio samo dva sata dnevno?

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Nakon što je i posljednji zakupac odustao od kafića koji posluje u sklopu Gradskih bazena Pula, objavljen je natječaj za zakup tog poslovnog prostora koji je produljen do kraja ovog mjeseca. Za korištenje tog ugostiteljskog objekta Pula sport traži izuzetno visoku najamninu od 11,7 tisuća kuna mjesečno. U tom pulskom javnom poduzeću se nadaju da će pronaći novog partnera koji će biti u stanju to plaćati i još zaraditi za sebe. Direktor Pula sporta Mario Peruško veli da su u slučaju nemogućnosti pronalaska partnera spremni na prenamjenu tog prostora. Postojeći zakupoprimac ostaje u lokalu do 11. lipnja, a novi (ako se itko bude javio) ulazi tek 1. rujna.

Kada je krenula gradnja Gradskih bazena, u javnosti se vodila oštra polemika o opravdanosti cijene izgradnje bazena koji nije olimpijski. I ovako manji bazen ispunio je očekivanja korisnika, ali to se ne može reći i za kafić u sklopu tog objekta.

Naime, u Pula sportu su bili uvjereni da će ugostiteljski objekt korisnicima bazena ponuditi dodatne usluge s obzirom da sam bazen, bez fitnessa, ima u prosjeku 400-500 ulazaka dnevno. No, posjetitelji se svakodnevno mogu uvjeriti da roditelji čekaju oko zgrade bazena dok su njihova djeca na treningu, a bazenski kafić je gotovo prazan. Neslužbeno doznajemo, što potvrđuju i tamošnji posjetitelji, da u kafiću ima realno prometa dva sata dnevno i to tek navečer kada roditelji čekaju svoju djecu, dok je ostatak dana taj prostor prazan. U hladnim zimskim danima kafić ima više prometa, ali čim zagrije Puljani radije čekaju svoju djecu na zraku, izvan zgrade.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater