NAJNOVIJEOTIŠAO JE JOŠ JEDAN DOBRI DUH GRADA

TRAGIČNO PREMINUO najpoznatiji pulski brk Karlo Konović - Brko


Puljani su svog sugrađanina poznavali po osebujnim, dugim sijedim brkovima i spremnosti na šalu. Uvijek nasmijan, bio je često prisutan na gradskoj tržnici, ali i na "havajskoj" i drugim plažama na Verudeli gdje je ljeti brojne kupače znao impresionirati vještim skokovima u more

Najprije nestanak, a potom i saznanje o tragičnoj smrti 73-godišnjeg Karla Konovića-Brke potresli su ovih dana brojne Puljane koji su svog sugrađanina poznavali po osebujnim, dugim sijedim brkovima i spremnosti na šalu. Uvijek nasmijan, bio je često prisutan na gradskoj tržnici, ali i na "havajskoj" i drugim plažama na Verudeli gdje je ljeti brojne kupače znao impresionirati vještim skokovima u more.

- Uvijek je bio pozitivan, šaljivdžija... Nekada davno radili smo zajedno u Tehnomontu gdje je bio zaposlen kao šofer, priča nam jedan Puljanin koji je s Brkom posljednji put razgovarao tek nekoliko dana prije njegovog nestanka.

- I tada smo, kao i svaki put kada bismo se sreli negdje gradu, zbivali šale, neobavezno pričali i ništa nije upućivalo da će se dogoditi ovo što se dogodilo. Bio sam iznenađen kada sam čuo da je nestao. Nadao sam se da će se sve dobro završiti pa me vijest o njegovoj smrti zaista pogodila, kaže nam Puljanin koji je dobar dio svog radnog vijeka proveo s Konovićem u Tehnomontu

Tijelo nestalog Puljanina pronađeno je jučer oko 13 sati u moru na pulskoj rivi, u blizini ulaza u brodogradilište Uljanik i nedaleko od ribarskih brodova "Zubatac" i "Mauros". Konović je iz stana u Divkovićevoj ulici u Šijani otišao u ponedjeljak oko 11 sati prema Giardinima i više nije vratio. Zabrinuta obitelj prijavila je nestanak 73-godišnjaka policiji te je tako započela i službena potraga. Iz policije doznajemo da su pronalasku Puljanina pridonijele snimke nadzornih kamera i dojave građana. (Marica KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam