NAJNOVIJEBAL VOLONTERA

Tradicionalni GODIŠNJI SUSRET POREČKIH VOLONTERA


Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Gradskog društva Crvenog križa Poreč, Društva Naša djeca Poreč, Gradske knjižnice Poreč i Društva invalida Poreč okupili su se u srijedu u Obrtničkom domu Poreč, na tradicionalnom godišnjem susretu - Balu volontera povodom Međunarodnog dana volontera, koje je za njih organizirao Grad Poreč.

 Zahvalnice najaktivnijima

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uručio je zahvalnice za 45 volonterki i volontera koji su bili posebno aktivni u 2018. godini, te istaknuo kako kvalitetu života u Poreču ne čini samo njegova komunalna opremljenost, prepoznatljivost po manifestacijama, kvalitetnom ulju i vinu, već njegovi stanovnici.

- Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život, rekao je Peršurić.

Čestitke povodom Dana volontera i velikom doprinosu koju oni daju ne samo radu udruge ili ustanove, već i samoj zajednici pisanim je putem uputila dožupanica Sandra Ćakić Kuhar, ujedno i glavni "krivac" što mladi međunarodni volonteri već treću godinu za redom volontiraju u Poreču.

 Čak 400 volontera

Balom volontera i dodjelom priznanja Grad želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja na području Poreča. Prilikom dodjele priznanja istaknuto je da Društvo Naša djeca Poreč ove godine ima 76 aktivnih volontera. Gradsko društvo Crvenog križa Poreč u tekućoj je godini imalo 113 aktivnih volontera, u Gradskoj knjižnici Poreč bilo je aktivno njih 83, te u Društvu invalida Poreč njih 60. U Domu za starije i nemoćne bilo je ukupno 35 aktivnih volontera. Dom je ujedno jedina porečka akreditirana organizacija u Europskoj volonterskoj službi i to još 2013. godine otkad može primati i međunarodne volontere.

Lijepu večer upotpunili su nastupi zbora Umjetničke škole Poreč, zbora udruge MOT 08, nastup učenika Talijanske osnovne škole "Bernardo Parentin" te Društva Naša djeca Poreč. (A. DAGOSTIN) 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike