OD 21. DO 25. LISTOPADA

Tjedan profesionalne orijentacije za učenike: Pulskim gimnazijalcima predstavit će se 30-AK FAKULTETA I UČILIŠTA

| Autor: Borka PETROVIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Od 21. do 25. listopada u organizaciji Gimnazije Pula održat će se Tjedan profesionalne orijentacije u sklopu kojeg će se učenicima ove škole predstaviti 30-ak fakulteta i učilišta. Kroz 5 dana za učenike gimnazije, posebno one 3. i 4. razreda, održat će se razna predavanja te će im se prezentirati programi studiranja.

Ponedjeljak će biti posvećen Sveučilištu Jurja Dobrile - predstavit će se Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Studentski centar, FET, Filozofski fakultet, Istarsko veleučilište te Ured za karijere Sveučilišnog centra Rijeka i BHV Education.

Drugog dana predstavit će se Zagrebačka škola ekonomije i marketinga, Algebra, Integral EDU, riječki Ekonomski fakultet, RIT (Rochester Institute of Technology Croatia) i Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci, dok se u srijedu predstavlja riječki studij politehnike, fakultet UNICUSANO iz Trsta, Pomorski fakultet Rijeka i Univerza na Primorskem Kopar.

U četvrtak će se predstaviti Medicinski i Pravni fakultet iz Rijeke, Tekstilno-tehnološki fakultet iz Zagreba i Šumarski i Tehnički fakultet Rijeka. Zadnjeg dana, u petak, učenicima će svoja usmjerenja približiti Odjel za fiziku riječkog sveučilišta, FER, Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke, Sveučilište u Zadru te Odjel za matematiku riječkog sveučilišta.

- Nakon što smo lani započeli s jedinstvenim projektom "Praksa kroz volontiranje", koju ove godine već pohodi 50-ak učenika Gimnazije, ovo je sad još jedan projekt u kojem učenike stavljamo u centar naših promišljanja kako olakšati odluku o studiju i budućnosti. Učenici su u razdoblju najtežih životnih odluka i zato smo odlučili da im pomognemo na ovaj način, uz već standardnu Smotru sveučilišta u Zagrebu i posjet Klubu istarskih studenata Mate Balota. U suradnji s Udrugom Alumni Gimnazije Pula u školu će nam doći o karijerama svjedočiti i naši bivši učenici, a danas stručnjaci u raznim domenama, veli nam ravnatelj škole Filip Zoričić, dodavši da je ove godine Tjedan posvećen samo gimnazijskim učenicima, ali bi dogodine, u dogovoru s Gradom, pokušao organizirati nešto slično i za učenike ostalih škola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum