Natjecatelji iz 12 zemalja

Svjetsko prvenstvo u modernim i sportskim plesovima: U Domu sportova Mate Parlov PLESAT ĆE VIŠE OD TISUĆU PLESAČA

| Autor: Doria Mohorović


Pulski Trg kralja Tomislava preplavili su danas plesači koji su se glasno i veselo, sa zastavama svojih država, uputili prema Domu sportova Mate Parlov. Ondje se održala ceremonija otvorenja Svjetskog natjecanja u modernim i sportskim plesovima u organizaciji IDF Federacije i KUD "TASA"/ Art Dance Studia koje predvode Robert Ban i Tatjana Samuele Ban.

U dugačkoj je povorci sudjelovalo više od 1.000 plesača svih dobi, i to iz čak 12 zemalja - Engleske, Francuske, Italije, Mađarske, Hrvatske, Litve, Moldavije, Poljske, San Marina, Slovačke, Španjolske i Ukrajine. Otvorenje je uveličao i nastup Puhačkog orkestra Grada Pule. U Domu sportova su, potom, predstavljene države koje će idućih nekoliko dana, od danas do nedjelje, izvoditi plesne točke pred stručnim žirijem i publikom. Najveći pljesak i glasan zvižduk publike zaorio se dvoranom u trenutku kada je predstavljena Ukrajina.

Prepunoj dvorani plesača, trenera i drugih gostiju, obratili se i pulski gradonačelnik Filip Zoričić i direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj koji su izrazili zadovoljstvo što se ovakvo veliko plesno natjecanje odvija upravo u Puli.

Plesači će se natjecati u 19 disciplina plesa, a neke od njih su suvremeni ples, jazz dance, balet, hip hop, trbušni i latino plesovi, fit kid, disco dance. Podijeljeni su u različite kategorije - od solo nastupa, dueta, malih grupa, formacija do produkcija, a usto su i podijeljeni u dobne kategorije. Natjecanje će trajati do nedjelje 29. svibnja, od jutra pa sve do večernjih sati kad se dodjeljuju pehari za prvo, drugo i treće mjesto.

Plesači iz 13 skupina Art Dance Studia nastupit će s 28 koreografija u različitim disciplinama i kategorijama. Pozvani su svi koji žele doći popratiti program i navijati za Puležane, a ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Dom sportova svakog dana po cijeni od 35 kuna.

Iako je sjedište IDF Federacije do sad bilo u Italiji, novost je da će ono od sada biti u Puli. Natjecanje u organizaciji IDF-a održava se već dvadeset godina, a od toga je pet puta Pula bila domaćin - 2008., 2014., 2018. i 2019. godine te sada, 2022. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini