EKOLOŠKA AKCIJA:

SVE JE MANJE SMEĆA U MORU: Očišćeno podmorje Zlatnih stijena

| Autor: Hina

Tradicionalna eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja održana je u subotu na području Saccorgiana - Zlatne stijene od uvale Sacccorgiana do hotela Splendid, a organizirao ju je grad Pula, pulska Turistička zajednica i Zajednice tehničke kulture te Crveni križ.

 
 

Akcija, koja se održava već 24. godinu, okupila je stotinjak sudionika, a koordinator je bio Ronilački savez Istarske županije uz sudjelovanje 50-tak ronilaca iz 12 istarskih klubova, priopćila je pulska Turistička zajednica. Uključili su se i članovi Radio kluba Arena-Pula te volonteri Crvenog križa koji su sakupljali otpad na priobalju, vreće s otpadom odlagali su na suho nakon čega su ih pokupili djelatnici Pula Herculanee.

Za sve sudionike akcije Crveni križ je organizirao mjerenje tlaka i šećera u krvi.         U akciji je sudjelovalo i Ministarstvo unutarnjih poslova. Predstavili su nacionalni edukativni program "Zdrav za 5", o važnosti osvješćivanja mladih o štetnosti utjecaja alkohola, droge i kocke na ljudski organizam.

Ove je godine prikupljeno tek tri kubika otpada što, kako ističu u priopćenju, pokazuje sve veću osjetljivost građana i turista na ekološke teme ali su i rezultat učestalog čišćenja podmorja. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini