OPREZ!

Sutra u Puli policijska akcija. NADZIRAT ĆE SE NEKI OD GLAVNIH UZROČNIKA TEŠKIH NESREĆA

| Autor: Portal Glas Istre

Kako bi se povećala sigurnost u prometu i smanjio broj prometnih nesreća, Postaja prometne policije Pula će u petak 6. ožujka od 9 do 14 sati provesti prometnu akciju usmjerenu na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne upotrebe mobitela.
 
Naime, policijski službenici Postaje prometne policije Pula su tijekom prva dva mjeseca 2020. godine utvrdili ukupno 1.823 prekršaja, od kojih 263 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što je identično dvomjesečnom razdoblju 2019. godine, te 300 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, što je 2 posto ili 6 prekršaja manje nego u 2019. godini.

Policijska uprava istarska još jednom upozorava građane da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, bez obzira da li se voze na prednjim ili stražnjim sjedalima, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Njegovim korištenjem mogu se izbjeći teže posljedice stradavanja u slučaju prometne nesreće, ali i plaćanje zakonskih sankcija.

"Podsjećamo da su sigurnosni pojasevi prvenstveno namijenjeni odraslim osobama te se stoga djecu treba prevoziti u posebnim sigurnosnim sjedalicama", napominju iz policije. 
 
Dodaju da je, uz alkohol, brzinu i nekorištenje sigurnosnog pojasa, upravo nepropisna uporaba mobitela jedan je od glavnih uzročnika najtežih prometnih nesreća.
 
"Naime, mobitel ometa vozače i odvraća im pozornost s ceste, a upotreba mobitela kod većine vozača može dovesti do usporavanja reakcija. Vozači koji koriste telefone tijekom vožnje imaju suženo vidno polje, što dovodi do neuočavanja nekih informacija u prometu poput znakova i drugih vozila. Policijska uprava istarska još jednom upozorava građane da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku", kažu iz pulske policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater