OVO TRAJE NEVJEROJATNIH 12 GODINA

SUSJEDI IZ PAKLA: Beskućnici u srcu Pule "skvotirali" gradsko zemljište na kojem su stvorili ogromno smetlište. Okolni stanari žive u strahu od požara, A SMEĆE SE NEKONTROLIRANO GOMILA

Kako su nam još 2018. okolni stanari ispričali, nakon što je Kesić uzurpirao sklonište, ovamo su se počeli doseljavati beskućnici, mahom alkoholičari i narkomani, a s njima je počela i konstantna buka, dolasci policije, vatrogasaca i prve pomoći

| Autor: Borka PETROVIĆ
Smeće se, očito je, gomila mjesecima, godinama… (Snimio Dejan Štifanić)

Smeće se, očito je, gomila mjesecima, godinama… (Snimio Dejan Štifanić)


Prije tri godine, u veljači 2018. prvi smo put pisali o nelegalnom stanaru na Punti koji je uzurpirao gradsko zemljište i sklonište poznato kao bunker, kojim upravlja Grad Pula.

Na to su nas upozorili susjedi, u strahu od požara, bolesti i sumnjivih ljudi koji su se ovdje okupljali. Nakon što su bezuspješno tražili pomoć putem Mjesnog odbora i Grada, obratili su se novinarima. Pisali smo o ovom problemu više puta, no ništa nije riješeno.

Susjedi nam sada javljaju da je brdo smeća između njihovih kuća sve veće i nitko ne reagira.

- Zapravo, nemamo vam ništa novoga reći, u tome je cijela poanta. Nakon godina muke, i dalje živimo u strahu od požara, navodi nam očajna stanarka obližnje kuće, dodajući da se beskućnici koji se ovdje okupljaju griju na otvorenom plamenu, a cijelo je područje puno smeća koje može planuti svakog časa i dovesti sve u opasnost.

Priča o susjedima iz pakla, koje predvodi beskućnik Ivan Kesić, koji se nastanio u drvenoj kućici pored skloništa i naplaćuje smještaj u kućici i bunkeru drugim beskućnicima, traje nevjerojatnih 12 godina!

Toliko traje i borba ovdašnjih stanara za zaštitu svoje imovine i zdravlja. Kako su nam još 2018. ispričali, nakon što je Kesić uzurpirao sklonište, ovamo su se počeli doseljavati beskućnici, mahom alkoholičari i narkomani, a s njima je počela i konstantna buka, dolasci policije, vatrogasaca i prve pomoći.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini