MEDULIN

Suradnja i prijateljstvo s gradom Pölsom dugo 20 godina: Učenici tjedan dana BESPLATNO ZIMUJU U AUSTRIJI


Više od 20 godina prijateljevanja Općine Medulin i austrijske općine Pöls svake godine donosi prekrasan dar djeci. U zimskom periodu učenici s prebivalištem u općini Medulin odlaze na tjedan dana besplatnog zimovanja u Pöls u Austriji s kojom je općina Medulin pobratimljena, a potom u lipnju njihovi vršnjaci iz Austrije dolaze na besplatnih tjedan dana ljetovanja u Medulin.

Skijalo 25 djece

Kako nam je rekla pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Suzana Racan Stern, svake godine 25 djece 6. i 7. razreda s područja općine Medulin provede tjedan dana u zimskim radostima i drugim veselim aktivnostima, i to zaista uvijek bude predivno iskustvo za njih. Osim toga, kako bi obuhvatili što više djece, pravilo je da tri godine za redom idu djeca iz medulinske osnovne škole, a onda četvrtu godinu na zimovanje odlaze djeca s prebivalištem u općini Medulin koja pohađaju druge, pulske osnovne škole. Sve troškove njihovog puta, smještaja u hotelu, tečaja skijanja i skijaške opreme pokrivaju same općine, a isto je tako kada na ljeto Austrijanci dođu kod nas na more.

U nedjelju je u Pöls otišlo 25 djece iz Osnovne škole Vidikovac, Veruda i Giuseppina Martinuzzi i tamo će boraviti do nedjelje 24. veljače.

Brojne aktivnosti

I dok njihovi kolege svakodnevno odlaze u školu i izvršavaju druge obaveze, njima će ovi dani biti ispunjeni veseljem na skijalištu, druženjem i igranjem u Centru za mlade koji je opremljen raznim igrama, stolnim tenisom i nogometom, pikadom, video igricama i brojnim drugim društvenim igrama, bit će tu i noćnog klizanja i drugih zanimljivih aktivnosti, a što je najvažnije, djeca će steći jedno životno vrijedno iskustvo i usavršiti svoje znanje njemačkog jezika.

Na put su, naravno, išli u pratnji stručnih osoba i učitelja skijanja, a njihove dojmove zorno predočuju njihova nasmijana lica na brojnim fotografijama. I roditelji mogu biti zadovoljni u ovo doba internetskog komuniciranja, jer je skijanje, osim sporta i odlične tjelovježbe, izvrstan poligon za druženje djece na svježem alpskom zraku. (P. SOFTIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater