PROVJERILI SMO

Studenac demantira tvrdnje o postroženim mjerama u svojim trgovinama: "MASKE NISU OBAVEZNE, ALI PAZIMO NA DISTANCU I HIGIJENU"

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Trgovina Studenca na Giardinima

Te smo tvrdnje i provjerili - obišli smo nekoliko trgovina Studenca u centru Pule, poput bivših Gavrilovića i Vesne, no natpis kojim bi se branio ulaz otkrivenog lica nismo vidjeli. Štoviše, u trgovini smo zatekli i kupce bez maske

 

Nošenje maski i rukavica nije uvjet za ulazak u trgovine Studenca, ni u Puli ni drugdje. Potvrdili su nam to iz sjedišta ovog omiškog trgovačkog poduzeća i time opovrgnuli tvrdnje da se u nekim trgovinama na području Pule ne dozvoljava ulaz kupcima bez zaštitne opreme u strahu od koronavirusa.

Upute na plakatima

- Svakodnevno pratimo sve preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite te sukladno njima planiramo i organiziramo rad i poslovanje. Zdravlje, sigurnost i najviši standardi higijenskih uvjeta naši su prioriteti. Nošenje maski i rukavica od strane kupaca nije obavezna mjera propisana od strane Stožera civilne zaštite te postupamo u skladu s tom odlukom, javlja nam Nina Marković iz PR agencije Studenca.

Te smo tvrdnje i sami provjerili - obišli smo nekoliko trgovina Studenca u centru Pule, poput bivših Gavrilovića i Vesne, no natpis kojim bi se branio ulaz otkrivenog lica nismo vidjeli. Štoviše, u trgovini smo zatekli i kupce bez maske.

Mjeru o obveznom nošenju maske u njihovim poslovnicama nedavno je oglasila Hrvatska pošta, što je vrlo negativno odjeknulo u javnosti, mada su naknadno pojasnili da je prihvatljivo i prekrivanje lica maramom ili nečim sličnim. Shvatljivo je da se službenici i trgovci, koji rade s maskama i rukavicama, žele i na taj način dodatno zaštititi od klijenata, jer ne mogu znati s kim sve dolaze u kontakt. No, da bi se mjera o obaveznoj maskici za lice mogla provoditi trebalo bi i te maske osigurati u prodaji.

Za primjer istaknimo da je ljekarna na Giardinima, odmah preko puta Studenčevog marketa, i jučer na ulazu istaknula natpis "Nemamo zaštitnih maski"!

- Mjere sigurnosti i zaštite koje tražimo od kupaca u našim prodavaonicama vidljive su na svim prodajnim mjestima, poručuje Marković. I doista, na butigama Studenca postavili su plakate o sigurnosnim mjerama za kupce: da dezinficiraju ruke pri ulazu, da održavaju razmak, da u slučaju većeg broja kupaca u trgovini pričekaju vani i slično. Savjetuju i korištenje beskontaktnog plaćanja karticama.

- Poslali smo upute našim zaposlenicima o postupanju i mjerama vezanim uz osobnu higijenu, higijenu površina unutar trgovina i uveli druge mjere za prevenciju širenja virusa, poručuju iz poduzeća koje je preuzelo neke istarske trgovačke firme, među ostalima i Istarske supermarkete, čime si je pak osiguralo poslovnice propale Puljanke u gradu.

Iz Studenca navode da su u svim prodavaonicama za djelatnike osigurali rukavice i dezinficijense, a pravovremeno su naručili i dezinficijense za kupce, vizualna upozorenja u skladu s preporukama ZJZ-a i Stožera civilne zaštite te trake za označavanje prostora razmaka. "Distribucija je u tijeku, većina prodavaonica već je opskrbljena, dok će ostali biti namireni u najkraćem mogućem roku", poručuje Marković u ime Studenca.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of