DONOSIMO DETALJE

Istarsko veleučilište raspisalo natječaj za upis u novu akademsku godinu: RASTE INTERES ZA STUDIJSKE PROGRAME, STUDENTI I POSLODAVCI PREPOZNALI KVALITETU RADA

Studentima želimo pružiti suvremena teorijska znanja koja će kroz naše laboratorijske kapacitete i stručnu praksu u vodećim tvrtkama regije, naučiti primijeniti u radu, kaže dekan dr. sc. Daglas Koraca

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Istarsko veleučilište u Puli raspisalo je natječaj za upis u novu akademsku godinu 2022/23. Studijski programi koje budući studenti mogu upisati su preddiplomski stručni studij Mehatronike i specijalistički diplomski stručni studij Kreativni menadžment u procesima.

Mehatronika je moderan studij u STEM području koji povezuje temeljna znanja strojarstva, elektrotehnike, automatizacije, elektronike, energetike, računalstva i robotike te je primjenjiv i tražen u svim granama gospodarstva. U našem Centru za istraživanje Metris, studentima se omogućuje primjena stečenih znanja i vještina na vrhunskoj analitičkoj opremi u suvremeno opremljenim laboratorijima. Studij se izvodi kao redovni i izvanredni, a program traje 3 godine, odnosno 6 semestara te nosi 180 ECTS-a. Po završetku studija stječe se titula stručni prvostupnik inženjer mehatronike.

Studiranje u inozemstvu

Kreativni menadžment u procesima kvalitativna je nadogradnja preddiplomskog studija iz područja društvenih i/ili tehničkih znanosti. Studenti se tijekom diplomskog studija usavršavaju s ciljem stjecanja kompetencija na menadžerskoj razini. Studij se izvodi kao redovni i izvanredni, a program traje 2 godine, odnosno 4 semestara te nosi 120 ECTS-a. Po završetku studija stječe se titula Stručni specijalist kreativnog menadžmenta.

Foto

Daglas Koraca (Snimio Milivoj Mijošek)

Studentima Istarskog veleučilišta se u sklopu Erasmus+ programa međunarodne suradnje omogućuje studiranje u trajanju jednog semestra ili cijele akademske godine na inozemnoj obrazovnoj instituciji, odnosno odrađivanje stručne prakse u inozemstvu u trajanju od 2 do 12 mjeseci. Studiranjem u inozemstvu studenti ostvaruju mnogobrojne prednosti koje omogućuju lakši pronalazak zaposlenja nakon završetka studija. Veleučilište po tom pitanju ima potpisane bilateralne sporazume s dvadesetak obrazovnih institucija iz Finske, Italije, Portugala, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Turske i Mađarske, u kojima studenti mogu ostvariti pravo studiranja.

Vrlo bitan, možda i ključni segment obrazovnog procesa na Istarskom veleučilištu ima stručna praksa, koja se odrađuje kao zaseban kolegij na zadnjoj godini studija, a gdje se studentima omogućava odrađivanje praktičnog dijela nastave u renomiranim poduzećima iz regije, što studentima omogućava stjecanje konkretnih i primjenjivih znanja i vještina, potrebnih za uključivanje na tržište rada.

Suradnja s gospodarstvom

Veleučilište ima potpisane sporazume za stručnu praksu s tvrtkama kako što su Tvornica Duhana Rovinj – BAT, Infobip, Sistema, Tri M, Duran, Jadran Galenski Laboratorij, Carel Adriatic, Aluflexpack i ostali. Veliki broj studenata pronađe zaposlenje upravo u tvrtkama u kojima su odradili praksu a poslodavci se, kažu Na Istarskom veleučilištu, javljaju s vrlo pozitivnim povratnim informacijama o kvaliteti njihovih studenata.

"Trenutne brojke na platformi postani student već sada premašuju naša očekivanja, što nam je jasna poruka da studenti i poslodavci prepoznaju kvalitetu naših studija, u čiju ćemo kvalitetu nastaviti ulagati i u budućem razdoblju. Studentima želimo pružiti suvremena teorijska znanja koja će kroz naše laboratorijske kapacitete i stručnu praksu u vodećim tvrtkama regije, naučiti primijeniti u radu. Pozivamo buduće studente da postanu dio tima Istarskog Veleučilišta te dosegnu vlastiti potencijal i steknu potrebna znanja i vještine za uspješan angažman na tržištu rada", kaže dekan dr. sc Daglas Koraca.

Agencija povukla pismo očekivanja

Nakon dobivanja dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti i stjecanja vlasništva zgrade bivše kirurgije u koju će u dogledno vrijeme useliti, Istarsko veleučilište prošli je tjedan otklonilo pismo očekivanja. Pismom očekivanja, podsjetimo, Istarskom veleučilištu je naloženo uklanjanje određenih utvrđenih nedostataka, a nakon što su se u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje uvjerili da je to uspješno učinjeno, ono je prije nekoliko dana i formalno povučeno. Tako je Veleučilište u potpunosti osiguralo sve nužne preduvjete za otvaranje novih studijskih programa, jačanje znanstveno-nastavnih kapaciteta i daljnji razvoj.

Foto

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter