CASTROPOLA

Stanovnici stare pulske jezgre zadovoljni su novim sustavom parkiranja, ali ne i provedbom. "Zašto je tabla postavljena lijevo, kao da smo Englezi?"

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Željko Vitasović, Dubravko Stihović i Dušan Lujić (snimio Paulo GREGOROVIĆ)

Željko Vitasović, Dubravko Stihović i Dušan Lujić (snimio Paulo GREGOROVIĆ)


Stanovnici stare jezgre Pule podržavaju novi sustav parkiranja u gradu koji za njih predviđa ekskluzivna mjesta po sistemu "holders only", odnosno "samo za stanare".

Tražili smo mišljenje slučajnih prolaznika u Ulici Castropola i naišli na tri umirovljenika koji su u hladovini upravo komentirali novosti o parkirnoj regulaciji dijela grada gdje žive.

Svo troje podržavaju odluku da stari grad bude mjesto parkinga samo za stanare, ali čekaju da vide hoće li to i zaživjeti.

Željko Vitasović kaže da je prošla vlast uvela rampu na početku Ulice Castropola, a kroz koju su puštani svi koji su portiru ostavili par kuna napojnice.

"Sada je nova odluka tek uvedena i vidi se da se ne provodi jer ulicom i dalje cirkulira velik broj automobila sa stranim tablicama. Pitam se je li kriva informativna tabela koja o tome obavještava vozače na početku Castropole. Premala je i postavljena je na lijevoj

strani, kao da smo u Engleskoj. Netko bi trebao voditi računa da se prometni znakovi postavljaju na desnu stranu kolnika", naglašava Vitasović, koji kaže da ovdje živi već 66 godina, ali ovoliko automobila nikad u starom gradu nije bilo.

Dubravko Stihović još od 60-ih godina prošlog stoljeća tu stanuje. Ima svoju garažu gdje parkira automobil. Veli da je do sada mogao primati goste i prijatelje koji su platili sat parkinga, ali se pita kako će to ubuduće kada parkiranje u Castropoli više nije dozvoljeno onima koji tu ne žive.

Veli da razmišlja da plaća Pula Parkingu povlaštenu parkirnu kartu, pa kada mu netko dođe u goste da u garažu parkira njihov auto, a on da ide na označeno mjesto koje bi plaćao.

Za novu regulaciju u starom gradu ima samo riječi hvale i drži da je to jedini način da se riješi ovaj problem. Prisjetio se da su jednom vatrogasci trebali intervenirati u Castropoli, ali su ubrzo zaključili da u tu ulicu, prepunu automobila, nema šanse da mogu doći.

Dušan Lujić je invalid koji parkira automobil na označeno mjesto za invalide. Kaže da ljeti ni on ne pronalazi slobodno mjesto jer stranci zauzimaju i ta mjesta za parkiranje.

"Jedino kaznama se to može riješiti. Kazne dovode stvari u red", naglasio je Lujić i pohvalio novu regulaciju parkinga za koju kaže da je jako pozitivna za sve stanare koji tu žive.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini