U ULICI CASTROPOLA NEDOSTAJU PARKIRALIŠNA MJESTA

STANARIMA NAČINJENA ŠTETA: Teško je bolesna, jedva hoda, živi podno Kaštela gdje nema mjesta za parkiranje

(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Miranda za parkiranje mjesečno plaća 80 kuna, a na kraju, kad dođe iz bolnice, nema gdje pustiti auto. Nekada je, prisjeća se, mjesta bilo puno više. Onda su polovinu prošarali žutim crtama i na tim mjestima zabranili parkiranje

Kažu mi da živim u privilegiranom kvartu, u centru grada. I da što hoću, nek' se parkiram gdje stignem. Evo, sad sam i privilegirana bolešću, pa je vrijeme da ja njima kažem da se ovako više ne može, priča ogorčeno gospođa Miranda, koja cijeli život stanuje u Ulici Castropola u Puli, u podnožju Kaštela. Ona tvrdi da je stanarima njezine ulice načinjena velika šteta i nepravda kad je riječ o parkirališnim mjestima. Unazad nekoliko godina oduzeli su im, napominje, barem petnaestak parkirališnih mjesta i sada je gotovo nemoguće pronaći slobodno mjesto. Sve što traži, a smatra da se s njom slažu i ostali stanari, malo je više reda i tolerancije za ljude koji žive u toj ulici.

Prisvojili zemljište?

Priča o nedostatku parkirnih mjesta Mirandu boli već godinama. Plaća mjesečno 80 kuna za parkiranje, a na kraju, kad dođe iz bolnice, nema gdje pustiti auto. Teško hoda, muž je mora pustiti ispred zgrade i onda uokolo tražiti slobodno mjesto. Nekada je, prisjeća se, mjesta bilo puno više. Onda su polovinu prošarali žutim crtama i na tim mjestima zabranili parkiranje. Sada joj se čini da je više tih zabranjenih mjesta nego onih gdje je parkiranje dozvoljeno. Žalila se komunalnim redarima, ali tvrdi da nije urodilo plodom.

- Plaćam, a nemam mjesta. Ovdje parkiraju svi koji idu u grad, ne samo stanari. Po toj bi logici Grad trebao naplaćivati i parking na Verudi. Tamo je besplatan, dok se nama uredno naplaćuje, kaže Miranda.

No, govori, ima tu puno više problema nego što se na prvi pogled čini.

- Nemamo više ni prometnih ogledala. Nekada ih je bilo nekolicina, sada nema gotovo niti jednog, žali se. Za vrijeme školske godine, nastavlja, djeca koja pohađaju Tehničku školu divljaju s automobilima. Voze brzo i neoprezno. Također, Miranda se pita po kojoj je logici i s čijim dopuštenjem zgrada do Sveučilišne knjižnice prisvojila gradsko zemljište i napravila si privatan parking. Stavili su znak za zabranjeno parkiranje i ostalim stanovnicima onemogućili javno dobro, veli. (Chiara BILIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater