porast oboljelih u istri

STANJE U PULSKOJ BOLNICI JE POD KONTROLOM! Dr. Irena Hrstić otkrila tko je sve u samoizolaciji i gdje je točka "pucanja" sustava

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Pulska Opća bolnica

Pulska Opća bolnica


Komentirajući dosad najveći broj zaraženih u Istri, ukupno 41, ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić kaže da je stanje u bolnici pod kontrolom. Istaknula je da je zaražen jedan nezdravstveni radnik, a radi se o informatičaru bolnice. Zbog toga je u samoizolaciji osam informatičara koji rade od kuće, a u samoizolaciji se nalaze i troje liječnika i tri medicinske sestre.

- Ukupno 41 novo zaraženi je ozbiljnija brojka, to znaju i građani. Pretežito se radi o studentskoj populaciji. Na svu sreću, od novo dijagnosticiranih, nama veliki broj ljudi koji su teže bolesni i moguće da bude samo jedan zaraženi koji će trebati hospitalizaciju. Ovakav prilično velik broj oboljelih za nas konkretno u bolnici ne znači dodatno opterećenje, rekla je dr. Hrstić. Naglasila je da je u bolnici trenutno smješteno troje zaraženih, a jedan je pacijent u međuvremenu pušten.

Za razliku od prakse koja se primjenjivala tijekom prvog vala, sada se u bolnicu više ne smještaju svi zaraženi. Promijenjen je način zbrinjavanja zaraženih u odnosu na ožujak, pa se oboljeli prate u kućnim uvjetima. U slučaju da se stanje tih pacijenata pogoršava, krene s jačim kašljem i temperaturom koja traje, oni će se naknadno smjestiti u bolnicu.

- Broj od 41 za našu ustanovu ne znači paniku, rekla je ravnateljica. Po njenim riječima, bolnica može zbrinuti do 30 zaraženih, pod uvjetom da je ustanova potpuno otvorena i radi redovan pogon.

"U slučaju da bude više od 30 zaraženih, i puno više zaposlenika u samoizolaciji, onda nismo spremni. Povećani broj oboljelih zdravstvenih radnika za bolnicu znači da ne može primiti niti tih 30 bolesnika, izjavila je dr. Hrstić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini