NAJNOVIJEVIŽINADA

Spomen na prijatelja Adrijana Dobrilovića - SJEĆANJE NA POGINULOG SUBORCA


Načelnik Policijske uprave Istarske Alen Klabot sa svojim suradnicima i Mladen Blašković, predsjednik Udruge specijalne jedinice policije Bak Istra, prisjetili su se danas svog poginulog suborca i prijatelja Adrijana Dobrilovića. Posjetili su njegovo posljednje počivalište te na groblju Božje Polje kraj Vižinade položili vijence i zapalili svijeće, a potom su se svi zajedno susreli i s njegovom majkom

Dobrilović je, kao pripadnik Specijalne jedinice policije Bak Istra, poginuo 7. prosinca 1999. godine u akciji razminiranja u Škabrnji kraj Zadra. Inače, bio je rodom iz mjesta Vranje Selo kraj Vižinade i pripadnik Bak-a od samih početaka. Kako nam veli Blašković policija i "specijalci" svojih se poginulih suboraca prisjećaju svake godine, želeći i na ovaj način očuvati spomen na njihove žrtve i živote koji su dali za slobodu i sigurnost svoje domovine.

Inače, Specijalna jedinica policije BAK Istra ustrojena je 27. srpnja 1991. godine u Valbandonu, gdje je izvršeno njeno prvo postrojavanje. Prvi sastav BAK-a činili su policijski službenici iz svih policijskih postaja tadašnje Policijske uprave Pula, njih 78. Svi su oni bili dragovoljci svjesni situacije i teške zadaće koje ih očekuju. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike