FACEBOOK OBJAVA

Katarina Peović i Radnička fronta prijetnjama prikupljaju potpise!?

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Katarija Peović i Hrvoje Štefan

Katarija Peović i Hrvoje Štefan


Hrvoje Štefan, jedan od ideologa Radničke fronte, stranke koja je na predsjedničkim izborima kandididrala Katarinu Peović, objavio je na Facebooku poziv građanima da njoj daju potpis potpore. Ništa ne bi bilo sporno da se dio tog poziva ne može okarakterizirati i kao prijetnja.

 Naime, u jednom dijelu Štefan piše: "Ako ste kontrarevolucionar ili reakcionar iz perspektive borbe za socijalizam, u vašem je interesu da pomognete u skupljanju potpisa kandidatkinji koja promovira ideju socijalizma jer koliko god ona danas još bila marginalna, kada se u budućnosti odnosi snaga promjene, taj vam nevoljki današnji doprinos može biti zaista značajna olakotna okolnost". 

Prenosimo post Hrvoja Štefana u potpunosti: 

"Dragi i manje dragi fejsbuk prijatelji i prijateljice. Kao što, vjerujem, već znate pred nama su predsjednički izbori. Katarina Peović je ne samo jedno prekrasno ljudsko biće već i jedina od potencijalnih kandidata i kandidatkinja koja pokušava artikulirati ideju radikalnih društveno-ekonomskih promjena bez kojih će budućnost za većinu ljudi, a posebno za buduće generacije, biti sumorna odnosno još sumornija nego što je danas. Da bi postala službena kandidatkinja potrebno je prikupiti 10 000 potpisa, što nije jednostavan zadatak, a posebno za kandidatkinju jedne male partijice koja promiče ideje koje nisu ideje vladajućih i čije popularizacije se vladajući boje ko ja profesora Sarafa iz fizike u srednjoj.

Stoga vas pozivam da pripomognete u toj misiji da dobijemo prvu socijalističku kandidatkinju za predsjednicu u povijesti RH, na način da isprintate obrazac i skupite nešto potpisa od svojih obitelji, prijatelja, poznanika.

Pozivam vas da pomognete u skupljanju potpisa makar se i ne slažete s idejama koje Katarina iznosi i ako ste do sada već javno izražavali svoje neslaganje s tim idejama. Također, ako ste kapitalisti ili mali i srednji poduzetnici, isto vam toplo preporučam da pomognete u prikupljanju potpisa. Jer makar se Katarina i Radnička fronta nominalno zalažu za demokratski socijalizam 21. stoljeća, većina onih koji osporavaju tu ideju tvrde da bi ona nužno značila ponavljanje svega što smo već vidjeli od 'realnih socijalizama' u 20. stoljeću, pogotovo političke represije i deportacije kontrarevolucionara i reakcionara u radne logore na preodgoj. Dakle, ako ste kontrarevolucionar ili reakcionar iz perspektive borbe za socijalizam, u vašem je interesu da pomognete u skupljanju potpisa kandidatkinji koja promovira ideju socijalizma jer koliko god ona danas još bila marginalna, kada se u budućnosti odnosi snaga promjene, taj vam nevoljki današnji doprinos može biti zaista značajna olakotna okolnost.

Stoga, pomognite u skupljanju potpisa i uložite u svoju budućnost i budućnost vaših najmilijih!

Uputstva za prikupljanje i slanje potpisa nalaze se u linku ispod 

Drugarski do pobjede!"

U međuvremenu, kako se čini, Štefan je objavu uklonio.

Inače, Radnička fronta, kako su primijetili brojni građani Pule, a vjerojatno i ostalih gradova, i inače je prilično agresivna u prikupljanju potpisa. Primjerice, na pulskoj Verudi njihovi aktivisti, koji prikupljaju potpise, glasno pozivaju prolaznike na potpis i negoduju i verbalno se obračunavaju ako se potpis ne želi dati.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter