NAJNOVIJE


MAKNUT BEZ OBRAZLOŽENJA

SMJENA JE BILA NEZAKONITA: Smijenjenog šefa pulske kirurgije dr. Nadomira Gusića BOLNICA MORA VRATITI NA STARO RADNO MJESTO

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Nadomir Gusić (Milivoj MIJOŠEK)

Postupit ćemo sukladno pravomoćnoj sudskoj presudi te će dr. Gusić biti vraćen na položaj pročelnika Službe za kirurške bolesti, rekla je ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić * Žao mi je što sam sve ovo trebao prolaziti jer ničim to nisam zaslužio. Apsolutno ničim! Bez obzira kakvo mišljenje druga strana imala o meni, izjavio je dr. Nadomir Gusić

Županijski sud u Osijeku donio je pravomoćnu presudu u korist liječnika dr. Nadomira Gusića koji je lani tužio pulsku bolnicu zbog neopravdane smjene s mjesta šefa Službe za kirurške bolesti. Naime, dr. Gusić je smijenjen usred mandata, i to bez ikakvog obrazloženja. Nakon što presuda osječkog Županijskog suda postane pravomoćna, Uprava bolnice na čelu s ravnateljicom dr. Irenom Hrstić mora dr. Gusića u roku od osam dana vratiti na staro radno mjesto, odnosno ponovno ga imenovati pročelnikom Službe za kirurške bolesti. To će bolnica i učiniti, što je ravnateljica i potvrdila.

Poštivat će odluku

- U konkretnom slučaju postupit ćemo sukladno pravomoćnoj sudskoj presudi te će dr. Gusić biti vraćen na položaj pročelnika Službe za kirurške bolesti u roku od osam dana od dana primitka presude Županijskog suda u Osijeku, rekla je ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić.

Isto je rekao i predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Pula Valerio Drandić.

- Mi ćemo poštivati presudu suda. Ja sam legalist i bolnica će postupiti onako kako je presuđeno, rekao je Drandić. Na konstataciju da je u jeku smjena koje smo i mi pratili u našem listu izjavljivao da su napisi u Glasu Istre "tendenciozni i nedobronamjerni", te da je sada je i sud dokazao da je smjena bila suprotna zakonu, Drandić je kazao da je svoj stav temeljio na "procjeni i ocjeni vrsnih pravnika".

Osječki sud nije imao dileme te je zapravo potvrdio krucijalne pogreške koje već u startu napravila bolnica prilikom donošenja odluke o smjeni. Konkretno, bolnica nije poštivala dio odredbi Zakona o radu, a najspornije je što se ravnateljica uporno pozivala na Statut bolnice, ignorirajući pritom činjenicu da Statut, kao ni neki drugi interni akt poslodavca, ne može isključivati primjenu Zakona o radu. Sud u Osijeku u svom obrazloženju, između ostalog, navodi "da se za sve radnike osim ravnatelja koji se imenuju i razrješuje sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, primjenjuju odredbe Zakona o radu".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam