unatoč protivljenju aktivista i dijela građana, privodi se kraju

Ski-lift u uvali Valovine proradit će početkom lipnja, ODBAČENE SVE PRIJAVE!

| Autor: Chiara BILIĆ
Milivoj MIJOŠEK

Tvrtku Warm up Grad Pula prijavio je zbog nasipavanja morskoga dna, za što se tada tvrdilo da nemaju građevinsku dozvolu. Prijave je inspekcijama zaštite okoliša, zaštite prirode te građevinskoj inspekciji podnio i Danijel Ferić, tada SDP-ov vijećnik u pulskom Gradskom vijeću, te udruga Zelena Istra. Sorić tvrdi da su sve prijave odbačene u njegovu korist. Za daljnji rad, kaže, ne postoje više nikakve prepreke

Ski-lift u pulskoj uvali Valovine, sportsko-turistički projekt koji je prošlog ljeta naišao na snažan otpor brojnih aktivista i dijela građana, svoja će vrata (napokon) otvoriti početkom lipnja. Tako barem tvrdi investitor Luka Sorić, vlasnik zagrebačke tvrtke Warm Up. Napominje da zasad, iako još uvijek ne zna točan datum otvorenja, sve ide prema planu. Riječ je o investiciji teškoj šest i pol milijuna kuna za koju je, iako bez javne rasprave, Grad izdao koncesiju na 20 godina, a koja je prve skijaše na vodi trebala ugostiti još koncem lipnja prošle godine. Godinu dana kasnije na Valovinama još nitko nije proskijao, ali čini se da je glomazna konstrukcija uskoro gotova te da se ovoga puta radovima doista bliži kraj.

Posla za 10-15 radnika

Prilikom prezentacije projekta među najvećim beneficijama za lokalnu zajednicu učestalo se spominjalo otvorenje novih radnih mjesta. Sorić, međutim, još uvijek nije siguran koliko će točno Puljana na ovoj adrenalinskoj atrakciji naći zaposlenje. Procjenjuje da će trebati minimalno deset radnika, primarno konobara, operatera na ski-liftu te nekoliko djelatnika za rad na recepciji. Postoji mogućnost da će, ovisno o obimu posla, trebati još dodatnih pet osoba, no ukupan broj zaposlenih neće prelaziti 15.

S obzirom na to da na ovom dijelu Stoje, ispred kampa i kupališta, a prije skretanja za Galebove stijene nema parkirališta te da se tamo svake godine zbog toga traži mjesto više, a nerijetko nastane i pravi prometni krkljanac, Sorića smo upitali i što namjerava poduzeti po tom pitanju, odnosno namjerava li uložiti i u uređenje parkirališta. Odgovara da taj nedostatak, iako će najviše štetiti upravo poslovanju njegovog ski-lifta, zapravo nije njegov problem te da će situacija biti ista kao i do sada.

- Mi, naravno, želimo parking, ali u ovom trenutku ne možemo ništa planirati, poručio je Sorić.

Za kafić, odnosno beach bar koji će biti na platformi na moru, govori da će imati otprilike stotinu sjedećih mjesta i skromno poručuje da će izgledati lijepo.

Soriću smo uputili i neizostavno pitanje - kako su riješene prijave podnesene protiv njegove tvrtke prošlog ljeta. Tvrtku Warm up, podsjetimo, Grad Pula prijavio je zbog nasipavanja morskoga dna, za što se tada tvrdilo da nemaju građevinsku dozvolu. Osim toga, prijavu je, i to inspekcijama zaštite okoliša, zaštite prirode te građevinskoj inspekciji, podnio i sada bivši SDP-ov vijećnik u pulskom Gradskom vijeću Danijel Ferić, a nekoliko je prijava podnijela i udruga Zelena Istra. Sorić tvrdi da su sve prijave odbačene u njegovu korist. Za daljnji rad, napominje, ne postoje više nikakve prepreke.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater