DONACIJA

SJAJNA GESTA: HNS udvostručio iznos koji je skupljen za Down centar Pula, a pomogli su i mladi reprezentativci

| Autor: Glas Istre
štićenici Down centra Pula na utakmici u petak

štićenici Down centra Pula na utakmici u petak


Down sindrom centru Pula bit će donirano više od sto tisuća kuna kao epilog zajedničke akcije Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Pule, Nogometnog kluba Istra 1961 i Nogometnog saveza Istarske županije. Nakon što je od ulaznica s utakmice dodatnih kvalifikacija za Euro U-21, između Hrvatske i Danske, prikupljeno 49 tisuća kuna, rukovodstvo HNS-a odlučilo je udvostručiti taj iznos, a donaciju su dodatno uvećali i mladi hrvatski reprezentativci.

štićenici Down centra Pula na utakmici u petak

Foto HNS

štićenici Down centra Pula na utakmici u petak

"Hrvatski nogometni savez uvijek je u službi humanosti, što potvrđujemo već dugi niz godina podržavajući rad Zaklade Vatreno srce, ali i druge društveno-odgovorne projekte koji za cilj imaju pomagati djeci sa zdravstvenim problemima i genetskim bolestima. Ovom prilikom zahvaljujem se, prije svih, pulskoj publici koja je došla u velikom broju, podržala naše mlade Vatrene u borbi za plasman na Euro, ali i dala velik obol ovoj humanitarnoj akciji. Jednako tako zahvaljujem Gradu Puli, ŽNS-u Istarske županije na čelu s predsjednikom Darkom Raićem Sudarom i našem domaćinu Istri 1961 na gostoprimstvu i značajnoj podršci ovoj akciji. Moram reći da mi je posebno drago što su se akciji priključili i naši mladi reprezentativci i time pokazali osjećaj za društvenu odgovornost", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić prilikom objave kako će Hrvatski nogometni savez donirati dodatnu 51 tisuću kuna Down sindrom centru Pula i time zaokružiti prikupljeni iznos na 100.000 kuna.

Međutim, to nije sve. Akciji su se priključili i mladi reprezentativci:

štićenici Down centra Pula na utakmici u petak

štićenici Down centra Pula na utakmici u petak

"Kad smo čuli da će prihod od ulaznica biti doniran Down sindrom centru Pula, htjeli smo se i sami uključiti u ovu humanitarnu akciju i pridodati svoju donaciju prikupljenom iznosu, kao što je to učinio i Hrvatski nogometni savez. Zaista smo zahvalni navijačima što su u tako velikom broju došli na stadion te nas podržali protiv Danske i time pomogli prikupiti sredstva za pomoć osobama sa sindromom Down. Nadamo se da će ova sredstva pomoći rehabilitacijskom centru u njihovom daljnjem radu te se zahvaljujemo i njihovim članovima što nas podržavaju s tribina kad god igramo u Puli", poručio je kapetan mlade U-21 reprezentacije Bartol Franjić.

štićenici Down centra Pula na utakmici u petak

štićenici Down centra Pula na utakmici u petak

"Bila je to zaista predivna večer u Puli. Naši korisnici su uživali, odlična utakmica, pozitivna atmosfera na stadionu i na kraju pobjeda Hrvatske! Još jednom, u ime svih naših obitelji, od srca zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na gostoprimstvu i ljubavi koju pokazuju prema osobama s Down sindromom. Ovakvim humanitarnim akcijama Savez i hrvatska reprezentacija, kao naš najveći sportski brand, daju izuzetno snažan društveni doprinos uključenju osoba s intelektualnim teškoćama u svakodnevni život u lokalnoj zajednici, za osobe s Down sindromom i njihove obitelji to je neprocjenjiva pomoć", rekla je Ines Nemet Butorac, ravnateljica Down sindrom centra Pula.

"Nogometni klub Istra 1961 čestita hrvatskoj U-21 reprezentaciji na pobjedi nad Danskom, a osim odličnog rezultata, klub želi istaknuti i zahvalnost građanima koji su posjetili ovaj susret jer smo u odličnoj suradnji s našim partnerima, HNS-om, NSŽI-jem i Gradom Pulom, prikupili sredstva od ulaznica koja će se u punom iznosu donirati udruzi Down sindrom centar Pula. Hvala svima i bravo mladi Vatreni! Pritom pohvaljujemo i lijepu gestu HNS-a koji je udvostručio prikupljeni iznos sredstava", poručili su iz NK Istre 1961.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom