Potpisan kolektivni ugovor

Predsjednica SIKD-a Marina Cvitić: Direktorica i Nezavisni sindikat Zračne Luke Pula UZIMAJU SIROMAŠNIMA I DAJU "BOGATIMA"

| Autor: Glas Istre
Arhiva (Snimio Dejan Štifanić)

Arhiva (Snimio Dejan Štifanić)


- Jučer je u Zračnoj luci Pula potpisan jedan nepravedan i za većinu radnika dugoročno nepovoljan Kolektivni ugovor. Potpisali su ga u ime Zračne luke Pula direktorica Nina Vojnić Žagar, a u ime Nezavisnog sindikata Zračne luke Pula Zvonimir Lokmer. Kao predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, takav akt kojim se najranjivijim, po plaćama u ZL Pula najsiromašnijim radnicima, plaća umanjuje do gotovo 200 kuna neto, da bi se onima sa većim plaćama digla za preko 1.500,00 kuna, ne želim i neću potpisati. Danas se sramim da se takvi ljudi, koji tako nešto potpisuju nazivaju sindikalcima. Ovo je sumrak sindikalizma, izjasnila se predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić u priopćenju poslanom medijima.

Međutim, istaknuto je među ostalim u priopćenju, Nezavisni sindikat Zračne luke Pula je većinski sindikat u Zračnoj luci Pula, i može potpisati Kolektivni ugovor i takav ugovor bit će važeći. Kolektivni ugovor je sklopljen na pet godina.

- Narednih pet godina, odnosno dok je ovaj Kolektivni ugovor na snazi, SIKD neće moći pregovarati, međutim, u ovoj lakrdiji, u ovom cirkusu Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije neće učestvovati, istaknula je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini