ODRŽANA SKUPŠTINA

SAVEZ UDRUGA ANTIFAŠISTA ISTARSKE ŽUPANIJE: Plakete dodijeljene Tomislavu Ravniću i Dariju Maretiću

| Autor: Gabrijela DOBROVIĆ
Savez antifašističkih boraca i antifašista

Savez antifašističkih boraca i antifašista


U Puli se održala izvještajna skupština Saveza udruga antifašista Istarske županije na kojoj se članstvo izvijestilo o održanim aktivnostima kroz proteklu 2020. godinu.

- Bez obzira na pandemiju, uz pridržavanje smjernica i preporuka dostojno smo obilježili događaje koji su od posebne važnosti za Istru, izjavili su članovi predsjedništva. Osim na području Istarske županije, delegacije Saveza gostovale su i na brojnim drugim komemoracijama izvan nje.

"Naša je dužnost i obaveza obići mjesta na kojima su stradali istarski borci jer je to jedini način da im se zahvalimo za njihovu žrtvu", izjavio je tajnik Saveza Lovro Sangaleti.

Delegacije su prošlu godinu posjetile Grad Čabar u kojem je formirana slavna 43. istarska divizija, potom Mrkopalj i Drežnicu, mjesto osnutka partizanske bolnice. U Savezu ističu kako su posebno ponosni na prigodno obilježavanje Rujanskih dana i bitke na Kućibregu - bitke koja je postala sinonim zajedništva Hrvata, Talijana i Slovenaca u obrani slobode. Dodajmo kako su na skupštini na kojoj je prisustvovalo 37-ero članova, izabrani novi članovi nadzornog odbora.

Tomislav Ravnić i Dario Maretić imenovani su počasnim članovima predsjedništva Saveza te su nagrađeni plaketama za svoj dugogodišnji požrtvovan rad na očuvanju antifašističkih vrijednosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater