KANDIDATKINJA SDP-a

Sanja Radolović najavila uređenje novog trga u centru Pule

| Autor: Glas Istre
Sanja Radolović na današnjoj pressici (snimio D. MEMEDOVIĆ)

Sanja Radolović na današnjoj pressici (snimio D. MEMEDOVIĆ)


Sanja Radolović, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Pule, rekla je danas da je njezin program urbane obnove Pule, osmišljen u suradnji s urbanističko-arhitektonskom strukom, prijavljen za nagradu uropske komisije "New European Bauhaus Prizes 2021". 

U sklopu tog programa danas je prezentirala parkiralište Karolina gdje se želi natkriti parkirališna mjesta, a na platou iznad napraviti novi gradski trg, koji bi imao kulturno-ugostiteljske sadržaje, a omogućio bi novu vizuru Pule tako da se dobije cjelovit i vizualno atraktivan spoj između rive i Arene.

- Garažna kuća na Mandraču predviđena je s ciljem rasterećenja užeg centra grada od dolaska motornih vozila te uz revitalizaciju željezničkog kolosijeka omogućio bi se lagan i neometan transport od parkirnog mjesta do centra grada za sve posjetitelje. Muzej znanosti koji je predviđen u nekadašnjem vojnom objektu predviđen je kao spoj povijesti i kulture koji su u Puli isprepleteni kroz cijelu povijest. Riva je zamišljena kao treći dio cjeline koju čine Arena, trg na Karolini i sama riva. Kroz taj projekt želi se Pulu napokon pozicionirati kao pravi jadranski grad s pravom šetnicom i sadržajima, rekla je Radolović.

Projekt poticane stanogradnje zauzima poseban dio ovog programa, jer bez mladih obitelji sve ovo neće imati smisla, dodala je te istaknula kako je dosadašnja vlast u zadnjih 10-ak godina izgradila tek 65 stanova, dok je SDP u Umagu izgradio više nego duplo. Najavila je da će to biti jedan od prioriteta u Puli.

- Antički muzej kulture predviđen je pored Gradske knjižnice gdje je već bila najavljivana garažna kuća za koju znamo da se na toj lokaciji nikada neće izgraditi, rekla je Sanja Radolović te navela kako je tužno da takav atraktivan prostor stoji neuređen, a predstavlja dio bogate povijesti Pule.

Za industrijsku zonu Sanja Radolović kaže kako je bolna točka ovoga grada te da uz poticanu stanogradnju predstavlja prioritet kako bi mlade obitelji dobile stabilne poslove i perspektivu za ostanak i rad u Puli.

- Kandlerova ulica i fasade u samom centru grada ne samo da ostavljaju dojam kako je rat u Puli jučer završio, nego komadi fasada koji padaju diljem grada predstavljaju opasnost za sve stanovnike i posjetitelje Pule, rekla je Radolović te najavila sufinanciranje obnove fasada kroz novi program koji će pokrenuti kao gradonačelnica Pule.

- Kupalište Stoja predstavlja kultno mjesto gdje su generacije provele svoju mladost, danas je to kupalište u očajnom stanju te osim nužnog održavanja, pomaka u smislu uređenja nema već desetljećima. To planiram promijeniti u skladu s našim rješenjem koje smo izradili, najavila je Sanja Radolović.

Za područje Gregovice najavljena je izgradnja nove osnovne škole koja bi omogućila svoj djeci u Puli odvijanje jednosmjenske nastave i kvalitetnije uvjete, dok za najveći mjesni odbor u Puli i Istri, Sv. Polikarp-Sisplac, najavljuje izgradnju vrtića kojef, istaknula je, aktualna vlast nikada nije izgradila iako ga je obećavala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of